60 funds συμμετείχαν στο Roadshow στη Νέα Υόρκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
60 funds συμμετείχαν στο Roadshow στη Νέα Υόρκη

Περί τα 60 funds και τους 90 διαχειριστές χαρτοφυλακίων συμμετείχαν στο διήμερο επενδυτικό Roadshow που διοργάνωσαν από κοινού το Χρηματιστήριο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.

Στην αποστολή συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς και ορέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πράιατ. Τους αξιωματούχους συνόδευσαν ανώτατα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, εκπροσωπώντας 23 εισηγμένες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εκ μέρους των τραπεζών, συμμετείχαν ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου,

Κατά την ομιλία του, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας σε λίγες εβδομάδες από τα προγράμματα προσαρμογής. Τόνισε ότι η ελληνική οικονομία κινείται πλέον σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης με σημαντικά ποιοτικά στοιχεία, όπως η αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ έκανε λόγο για τις σημαντικές δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες σε πολλούς τομείς αναφέροντας ενδεικτικά τον ενεργειακό, τουριστικό, ναυτιλιακό, διαμετακομιστικό και στην πρωτογενή παραγωγή. Αναφέρθηκε, επίσης, στο σημαντικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα και που μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο της Ανάπτυξης»

Στο πλαίσιο του 7ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum διοργανώθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Η Ελλάδα πίσω στο δρόμο της Ανάπτυξης». Στην έναρξη της ενημερωτικής συνάντησης, χαιρετισμούς απηύθυναν, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι: «Από το προηγούμενο Investment Forum μέχρι σήμερα η συνολική ρευστότητα της χρηματιστηριακής αγοράς βελτιώθηκε κατά περίπου 20% με καταλυτική τη συμβολή του μη τραπεζικού τομέα που σημείωσε αύξηση άνω του 40%. Τέλος, επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις στη νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών με την ενσωμάτωση διατάξεων που ενισχύουν την εταιρική διακυβέρνηση και παρέχουν τη δυνατότητα έκδοσης νέων τίτλων και εργαλείων άντλησης κεφαλαίων».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης εστίασε στην ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, αφού τις επόμενες μέρες και μήνες αναμένονται σημαντικές αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο θα καθορίσει και τις επιλογές ξένων και Ελλήνων επενδυτών.

«Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα»

Σε παρουσιάσεις και συζητήσεις με θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα» συμμετείχαν οι κ.κ. Αιμίλιος Κυριακού, διευθύνων σύμβουλος της Citi, Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Τσαμάζ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Γιώργος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Properties, Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider