«Έχασε» τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έχασε» τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης, σε μια συνεδρίαση που στιγματίστηκε από την «αποβολή» της Folli Follie από τον δείκτη MSCI Standard Greece.

Συγκεκριμένα, ο ΓΔ έκλεισε στις 799,37 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 2,04%, με τον συναλλακτικό τζίρο να υπερβαίνει τα 72 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα είναι βαρύ τις τελευταίες ημέρες στο ταμπλό, στον απόηχο των δημόσιων πυρών που ανταλλάζει η αλυσίδα αξεσουάρ με το αμερικανικό fund QCM όσον αφορά στην αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων της πρώτης, με το ελληνικό χρηματιστήριο να δέχεται βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία του.

«Συναλλακτική απαξίωση και κλίμα καχυποψίας χαρακτηρίζει τις τελευταίες συνεδριάσεις το ελληνικό χρηματιστήριο», σχολιάζει ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή. Όπως εξηγεί, οι αρχές οφείλουν να επιληφθούν ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο κλίμα εμπιστοσύνης ως προς τα δημοσιοποιούμενα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των εισηγμένων εταιρειών, ώστε να αποσοβηθεί η μετάδοση ως μεταδοτικού ιού της κλίματος χαμηλής εμπιστοσύνης και για άλλες εταιρείες, ενόψει μάλιστα της διαδικασίας προώθησης των αποκρατικοποιήσεων ως κεντρικής διαρθρωτικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ο κ. Τζάνας, οι διαπραγματέυσεις με τους δανειστές για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της 24ης Μαΐου –προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα– είναι σε εξέλιξη, με συγκρατημένη ωστόσο αισιοδοξία και για την έκβαση της επιθυμητής ελάφρυνσης του χρέους.

«Έτσι, παραμένει χαμηλή η ορατότητα ως προς το μεταμνημονιακό οδικό χάρτη, με αποτέλεσμα να μετατίθενται οι όποιες θετικές προσδοκίες για μεταγενέστερο χρόνο», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider