Με κέρδη άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Ανοδική διάθεση που συνοδεύεται από αυξημένους τζίρους χαρακτηρίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή του Πάσχα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 812,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,85%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,65 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 17 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υιοθετεί το συγκρατημένα ανοδικό κλίμα των ευρωαγορών, με τους επενδυτές να υποδέχονται μάλλον θετικά τα νέα από το χθεσινοβραδινό EuroWorking Group στις Βρυξέλλες όπου εξετάστηκε η πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η στρατηγική για την ανάπτυξη της Ελλάδας μετά το Μνημόνιο, ο μηχανισμός που συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Η προσοχή είναι στραμμένη και στο Βερολίνο και στη συνάντηση Τσακαλώτου – Σόλτς, καθώς πιθανές δηλώσεις μπορούν να δώσουν ένα στίγμα προθέσεων για το πώς θα κινηθεί η Γερμανία στην ελληνική υπόθεση.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+1,66% στα 2,816 ευρώ), της Aegean Airlines(+1,55% στα 9,190 ευρώ), της Εθνικής (+1,47% στα 0,2760 ευρώ) και της Alpha Bank (+1,44% στα 1,830 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,57%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex+14,04% και ΕΛΓΕΚΑ+9,91%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαίσιο-3,29% και ΕΥΑΘ-3,09%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider