Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Με μικρά κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, την επομένη της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή, με την αγορά να προεξοφλεί πλέον και την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Standard & Poor's.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 850,10 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,28%. Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 11 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,65 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι από το ραντεβού των ελληνικών τραπεζών με τον SSM δεν προέκυψαν ειδήσεις για τα τεστ αντοχής και τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών η αγορά δεν βρήκε καταλύτες ανόδου.

Η συνεχιζόμενη δε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δεν δίνει πρόσθετη στήριξη στην αγορά καθώς έχει ήδη προεξοφληθεί. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,8% σήμερα και το διετές απόδοση 1,4%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Jumbo (+2,47% στα 15,76 ευρώ), της ΕΧΑΕ (+1,08% στα 5,630 ευρώ) και της Alpha Bank (+0,71% στα 1,994 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,40%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας +9,43% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +9,30%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Autohellas -4,10% και Υγεία -1,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.