Σε νέα υψηλά έτους οδήγησε το Eurogroup το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέα υψηλά έτους οδήγησε το Eurogroup το Χρηματιστήριο Αθηνών

Θετικά αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά και στην ελληνική αγορά ομολόγων η συμφωνία που επετεύχθη χθες στο Eurgroup για τη δόση και το χρέος. Η αγορά κινείται άνω των 800 μονάδων σε νέα υψηλά έτους, αλλά και σε νέα υψηλά διετίας.

Οι επενδυτές θεωρούν πως οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ζώνη του ευρώ για τη διασφάλιση της εξόδου της χώρας στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος είναι εξίσου σημαντικές με τη -μη διαφαινόμενη- ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωσης της ΕΚΤ. Κατά κάποιους μηλίτσα επενδυτές η Ελλάδα δεν θα πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή της στο QE, δεδομένου πως δεν ήταν ποτέ βέβαιο, και πολύ λίγα από τα ομόλογά της είναι επιλέξιμα για ένταξη.

Πάντως, δεν λείπουν και επενδυτικοί οίκοι όπως η HSBC που υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup είναι τόσο καλές που επιτρέπουν και την υπαγωγή της χώρας στο QE.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 5,7% από 5,9% στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ η απόδοση του διετούς ομολόγου είναι στο 4,7% από 5% στο χθεσινό κλείσιμο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,42% στα 0,236 ευρώ), της Eurobank(+2,99% στα 0,999 ευρώ), της Εθνικής (+2,64% στα 0,350 ευρώ), της Alpha Bank (+2,28% στα 2,24 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (+2,08% στα 5,40 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 808,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,04%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 8 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Χρηματιστηριακοί αναλυτές βλέπουν πως η αγορά θα αγγίξει άμεσα τις 820 μονάδες και εν συνεχεία θα βάλει ρότα για τις 860.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,00%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς +9,23% και Attica +7,50%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αιολική -5,57% και Jumbo-3,69% .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider