Ρυθμιστής της μεταβλητότητας το Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρυθμιστής της μεταβλητότητας το Eurogroup

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στο Λουξεμβούργο και στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο τζίρος των συναλλαγών είναι μικρός γεγονός που δείχνει την επενδυτική επιφυλακτικότητα. Αντίστοιχη επιφυλακτικότητα επικρατεί και στην αγορά ομολόγων , όπου οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών χρεογράφων κινούνται στα χθεσινά επίπεδα.

Αν και πηγές από την ελληνική κυβέρνηση εκτιμούσαν νωρίτερα σήμερα ότι μπορεί και να υπάρξει «λευκός καπνός» στο Eurogroup, ωστόσο οι προερχόμενες από το Λουξεμβούργο πληροφορίες δεν δείχνουν πως θα υπάρξει αλλαγή στη γερμανική στάση. Αυτό αναμένεται να καταδειχθεί τόσο κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο ESM στις 2 το μεσημέρι, όσο και κατά την προσέλευση των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο συμβούλιο περίπου στις 4 το απόγευμα. Στη βάση αυτή οι αναλυτές αναμένουν πως η σημερινή συνεδρίαση θα χαρακτηριστεί από την αυξημένη μεταβλητότητα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,63% στα 0,222 ευρώ), της Εθνικής (-1,71% στα 0,344 ευρώ) και της Eurobank (-1,67% στα 0,944 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 796,34 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,58%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 31 πτωτικά και 23 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,35%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντερτέκ +20,63% και Unibios +7,87% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Creta Farm -5,83% και MIG -2,76%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider