Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να χωνεύει τα επίπεδα των 700 μονάδων, τα οποία είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Η προσοχή της αγοράς σήμερα είναι στραμμένη στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και ειδικά στο εάν θα ανακοινωθεί από τον Μάριο Ντράγκι κάτι συγκεκριμένο για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε επίπεδο αξιολόγησης η δουλειά έχει μεταφερθεί στα τεχνικά κλιμάκια τα οποία καταρτίζουν τα κείμενα της τελικής συμφωνίας.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties(-1,04% στα 8,55 ευρώ), του ΟΛΠ (-1,06% στα 13,10 ευρώ) και του ΟΤΕ (-0,89% στα 8,87 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 706,56 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,10%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 18 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,78%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+9,57%, Ειδησεοφωνική Ελλάς+7,50% και Ευρωπαϊκή Πίστη +6,25%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -6,82%, Παπουτσάνης -3,16% και Τεχνική Ολυμπιακή -1,81%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider