Χρηματιστήριο: Επανεμφάνιση πωλητών σε δεικτοβαρείς μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Επανεμφάνιση πωλητών σε δεικτοβαρείς μετοχές

Με θετικό πρόσημο, αλλά και εμφανή την παρουσία πωλητών στην τελευταία ώρα των συναλλαγών, έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 670,42 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,28%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 62,4 εκατ. μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 46 πτωτικά και 138 παρέμειναν σταθερές.

Η αγορά διατήρησε τις 670 μονάδες, παρά τις ρευστοποιήσεις που έπληξαν τις τραπεζικές μετοχές εν μέσω πληροφοριών και δηλώσεων ότι η επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ίσως να καθυστερήσει.

Αν συμβεί αυτό ίσως έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου δεν θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή όλες οι συμφωνημένες παρεμβάσεις προκειμένου εν συνεχεία να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πάντως η απόδοση του διετούς ομολόγου υποχώρησε στο 7,6% και του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,9%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-2,94%), της Motor Oil (-1,53%) και της ΜΕΤΚΑ (-1,39%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (25,9 εκατ. τεμάχια) και της Πειραιώς (18,18 εκατ. τεμάχια).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (10,3 εκατ. ευρώ) και του ΟΤΕ (6,6 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,03%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική (+29,78%), Δρομέας (+9,77%), Χαϊδεμένος (+9,15%).Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual (-13,98%), Νάκας (-10%), Παΐρης (-6,21%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider