Τραπεζική ώθηση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική ώθηση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Με θετικό πρόσημο εκκίνησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη. Η αγορά διατηρείται υψηλότερα των 640 μονάδων στηριζόμενη από το επενδυτικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές.

Οι αγοραστές προεξοφλούν πως οι ουρές των προαπαιτούμενων θα ολοκληρωθούν ομαλά και πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει την άρση του waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

Παράγοντες της αγοράς αναμένουν μεταβλητότητα προς το τέλος των συναλλαγών λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI. Από τον δείκτη MSCI Creece Standard διαγράφεται η μετοχή της ΔΕΗ και προστίθεται στον δείκτη MSCI Creece Micro Cap μαζί με τα ΕΛΠΕ και την Attica Bank. Στον δείκτη MSCI Creece Standard παραμένουν οι μετοχές: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Folli Follie, Jumbo και Τιτάν.

Η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου διατηρείται στα επίπεδα του 7,2% με τις συναλλαγές να είναι περιορισμένες.

Στον τραπεζικό κλάδο η Εθνική ενισχύεται κατά 2,03% στα 0,301 ευρώ, η Πειραιώς κατά 3,05% στα 0,270 ευρώ, η Eurobank κατά 3,00% στα 1,03 ευρώ και η Alpha Bank σημειώνει άνοδο 2,36% στα 2,60 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 646,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,83%. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 18 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,15 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως για όσο διάστημα η αγορά διατηρεί τις 630 μονάδες η πλαγιοανοδική τάση θα διατηρηθεί.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,55%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Audiovisual+7,69%, Παπουτσάνης+5,42% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ+3,62%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καρατζή -4,16%, Τεχνική Ολυμπιακή -2,23% και Jumbo -1,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider