Θρίλερ με το ανταλλακτήριο BitGrail – Χάθηκαν 170 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θρίλερ με το ανταλλακτήριο BitGrail – Χάθηκαν 170 εκατ. δολάρια
Το δημοφιλές ιταλικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitGrail ανακοίνωσε ότι χάθηκαν 17 εκατομμύρια κρυπτονομίσματα Nano, αξίας άνω των 170 εκατ. δολαρίων.

Το δημοφιλές ιταλικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitGrail ανακοίνωσε ότι χάθηκαν 17 εκατομμύρια κρυπτονομίσματα Nano, αξίας άνω των 170 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, άλλες αναφορές που βγαίνουν στη δημοσιότητα σημειώνουν πως το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο έχει πτωχεύσει εδώ και πολλούς μήνες, αποκαλύπτοντας άλλη μια υπόθεση που ρίχνει σκιές στον μυστήριο κόσμο των κρυπτονομισμάτων λίγες εβδομάδες μετά από το σκάνδαλο κλοπής αξίας 400-534 εκατ. δολάρια από το ανταλλακτήριο CoinCheck.

Το BitGrail ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ανταλλαγής του κρυπτονομίσματος RaiBlocks που έχει μετονομαστεί σε Nano. Χθες Κυριακή εξέδωσε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι χάθηκαν 17 εκατομμύρια κρυπτονομίσματα, ενώ όλες οι συναλλαγές έχουν παγώσει. Η ανακοίνωση περί «χακαρίσματος» όμως έρχεται λίγες εβδομάδες αφού ο ιδιοκτήτης του BitGrail Φρανσέσκο Φιράνο δήλωσε ότι η ταυτοποίηση των χρηστών θα γινόταν υποχρεωτική για κάθε συναλλαγή. Επίσης, πρόσφατα, το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να εξυπηρετεί χρήστες εκτός ΕΕ, εξαιτίας νομικών επιπλοκών. Όλα αυτά προκάλεσαν προβληματισμό στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Ακόμη πιο έντονο προβληματισμό προκαλεί το ότι σε αντίθεση με το CoinCheck που δεσμεύθηκε να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους τα έχασαν από την επίθεση το BitGrail ξεκαθάρισε πως θα είναι πολύ δύσκολο να αποζημιωθούν όλοι στο 100%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider