Νέα ιστορικά υψηλά για τον χρυσό με «καύσιμο» από τη Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ιστορικά υψηλά για τον χρυσό με «καύσιμο» από τη Μ. Ανατολή
Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα ενδιαφέροντος των επενδυτών

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων, όπως αυτή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου του χρυσού -μετά και το ρεκόρ της Παρασκευής- στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά περίπου 0,4% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 2.383 δολαρίων/ουγγιά.

Παρόμοια εικόνα και για τις τιμές του χρυσού στην spot αγορά, όπου κατέγραψε κέρδη 0,9%, κλείνοντας στα 2,365,09 δολάρια/ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλά, το ασήμι στην spot αγορά σημείωσε άνοδο 3% στα 28,72 δολάρια/ουγγιά, καταρρίπτοντας ακόμα ένα ιστορικό υψηλό μετά την Παρασκευή, ενώ η πλατίνα έχασε 0,6%, κλείνοντας στα 968 δολάρια/ουγγιά. Τέλος, το παλλάδιο υποχώρησε κατά περίπου 2% στα 1.028,34 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - Γιατί οι αγορές παραμένουν ψύχραιμες

Η σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ φέρνει κρίση στις τιμές των τροφίμων;

gazzetta
gazzetta reader insider insider