Χρυσός: Ο καλύτερος μήνας εδώ και τρία χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ο καλύτερος μήνας εδώ και τρία χρόνια
Οι τιμές του χρυσού έφθασαν σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη και κατέγραψαν τον καλύτερο μήνα τους εδώ και τρία χρόνια

Οι τιμές του χρυσού έφθασαν σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη και κατέγραψαν τον καλύτερο μήνα τους εδώ και τρία χρόνια, ωθούμενοι από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την ισχυρή ζήτηση των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια.

Στη σημερινή συνεδρίαση η τιμή spot του χρυσού κέρδισε 1,21% στα 2.220,70 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας τον καλύτερο μήνα του από τον Ιούλιο του 2020, με άνοδο 9% και καταγράφοντας δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία άνοδο. Ο χρυσός έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 2.225,09 δολάρια ανά ουγγιά νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 1,2% υψηλότερα στα 2.238,4 δολάρια.

Οι τιμές κερδίζουν επίσης λόγω «του γεγονότος ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες γεωπολιτικές εντάσεις παγκοσμίως», κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει τους επενδυτές να στραφούν στον χρυσό ως ουδέτερο αποθεματικό, δήλωσε ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Gainesville Coins.

«Αν και υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από όσο θα ήθελαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, αυτό δεν εξηγεί απαραίτητα τις υψηλές αποτιμήσεις του χρυσού αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Millman.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διατήρησαν τα ρεκόρ οι ευρωαγορές - Το καλύτερο τρίμηνο εδώ και ένα έτος με άνοδο 6,8%

Διακόπηκε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο - «Κόκκινος» ο Μάρτιος ελέω τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider