Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων μετά τα σχόλια από Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων μετά τα σχόλια από Fed
Ο αξιωματούχος της Fed, Κρις Γουόλερ, αργά την Πέμπτη δήλωσε ότι «δεν υπάρχει βιασύνη» για μείωση των επιτοκίων.

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου λόγω σχολίων αξιωματούχων της Fed για την προοπτική μείωσης των επιτοκίων εγείροντας ανησυχίες για την οικονομία και τη ζήτηση πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 2,12 δολάρια ή 2,7%, για να διαμορφωθεί στα 76,49 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές των συμβολαίων πρώτου μήνα κατέγραψαν εβδομαδιαία πτώση 2,5% και διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Φεβρουαρίου.

Το brent παράδοσης Απριλίου έχασε 2,05 δολάρια ή σχεδόν 2,5%, στα 81,62 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe. Το brent υποχώρησε 2,2% για την εβδομάδα, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου.

Η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου έχασε 2,5% στα 2,28 δολάρια το γαλόνι, κλείνοντας 2,5% χαμηλότερα για την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 2,3% στα 2,69 δολάρια το γαλόνι, χάνοντας 4,2% για την εβδομάδα.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 1,60 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 7,5% την Παρασκευή για να σημειώσει εβδομαδιαία απώλεια 0,4%.

Ο αξιωματούχος της Fed, Κρις Γουόλερ, αργά την Πέμπτη δήλωσε ότι «δεν υπάρχει βιασύνη» για μείωση των επιτοκίων μετά από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα οικονομικά στοιχεία από την αρχή του έτους. Ο Γουόλερ και άλλοι αξιωματούχοι της Fed κατέβαλαν συντονισμένη προσπάθεια τις τελευταίες εβδομάδες για να ανατρέψουν τις προσδοκίες της Wall Street για μειώσεις επιτοκίων ήδη από τον Μάρτιο.

Τα ισχυρά στοιχεία «παρέχουν στη Fed μεγαλύτερα περιθώρια για να διατηρήσει την περιοριστική νομισματική πολιτική της για εκτεταμένη περίοδο. Αυτή η δυναμική περιορίζει την οικονομική ανάπτυξη και υποδηλώνει μειωμένη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου, συμβάλλοντας στην πτώση των τιμών», δήλωσε ο Ρικάρντο Εβαντζελίστα, ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, σύμφωνα με το Marketwatch.

«Παρόλα αυτά, η αρνητική πλευρά για την τιμή του βαρελιού παραμένει περιορισμένη από τις ανησυχίες από την πλευρά της προσφοράς που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αναταράξεις στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Έλαβε ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου

Ευρωαγορές: Επεκτάθηκε το θετικό μομέντουμ μετά και το χθεσινό υψηλό

Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέρριψε ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

gazzetta
gazzetta reader insider insider