Πώς θα ανοίξετε το δικό σας Coffeeway

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα ανοίξετε το δικό σας Coffeeway

Το γεγονός ότι ο κλάδος του καφέ παρουσιάζει στη χώρα μας μεγάλη ανθεκτικότητα, σε σχέση με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, είναι αυτό που στρέφει πολλούς Έλληνες να ασχοληθούν και επιχειρηματικά….με την πιο αγαπημένη συνήθεια μας.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 η αγορά καφέ, που σε επίπεδο λιανικής αποτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, εμφανίστηκε οριακά θετική.

Σήμερα στη χώρα μας δραστηριοποιούνται αρκετές μεγάλες αλυσίδες καφέ, μεταξύ των οποίων και η Coffeway.

Η καινοτομία, της συγκεκριμένης αλυσίδας σύμφωνα με στελέχη της, είναι ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει το μοντέρνο καφεκοπτείο με το σύγχρονο coffee bar.

Η αλυσίδα μετρά 22 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας και το ενδιαφέρον πολλών υποψήφιων επιχειρηματιών να ενταχθούν στο δίκτυο της είναι μεγάλο.

Η εταιρία (Coffee Connection Α.Β.Ε.Ε) στην οποία ανήκουν τα Coffeeway, το 2006 διακρίθηκε στο Europe’s 500, στην ετήσια κατάταξη των πιο επιτυχημένων και γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης. Κατατάχθηκε ως η 13η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην Ελλάδα, μεταξύ των 19 που συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο Europe’s 500. Στον κλάδο δραστηριότητάς της, ανακηρύχθηκε η πρώτη και μοναδική Ελληνική επιχείρηση, και η 6η στη γενική κατάταξη σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης το 2010 αξιολογήθηκε από την ICAP και εντάχθηκε στις «Strongest Companies in Greece» ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα.

Για το άνοιγμα ενός καταστήματος Coffeeway, το κόστος κυμαίνεται από 40.000 έως 45.000 ευρώ, ενώ τα τέλη δικαιόχρησης (franchise fees), ανέρχονται στα 10.000 ευρώ για τα δικαίωμα εισόδου και 5.000 ευρώ για την εκπαίδευση.

Όσον αφορά τo ύψος των τελών δικαιωμάτων (ποσό που αποδίδεται στον δικαιοπάροχο) ανέρχεται στο 3% επί των μηνιαίων πωλήσεων.

Η εταιρεία εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα της περιοχής, ενώ εκτός από τις τακτικές επισκέψεις του Συμβούλου Πωλήσεων, παρέχει και εργαλεία, με στόχο την εμπορική υποστήριξη του συνόλου του δικτύου καταστημάτων. Επιπλέον, πραγματοποιεί τοπικές προωθητικές ενέργειες που αξιοποιούν τις ευκαιρίες ανάπτυξης των πωλήσεων του κάθε καταστήματος.

Επίσης η εταιρία δεσμεύεται και για το μικρό χρόνο παράδοσης του καταστήματος, καθώς αν δεν απαιτούνται μεγάλες οικοδομικές παρεμβάσεις, αυτό θα μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε 45 ημέρες από της υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider