Κιαρτζής: Oι επόμενοι υδρογονάνθρακες βασίζονται στις νέες τεχνολογίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κιαρτζής: Oι επόμενοι υδρογονάνθρακες βασίζονται στις νέες τεχνολογίες

Οι «επόμενοι υδρογονάνθρακες» βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και ιδίως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόνισε στην ομιλία του ο Dr. Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Πετρελαίου που διοργανώνουν το ΠΣΕΕΠ και το ΕΕΤΙ στο ξενοδοχείο Caravel.

Ο κ. Κιαρτζής ανέπτυξε το όραμα του Ομίλου ΕΛΠΕ να καταστεί πρωτοπόρος περιφερειακός ενεργειακός όμιλος, ενσωματώνοντας οργανικά στις δράσεις του τη διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Καρτζής, τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε ΑΠΕ, με στόχο τα επόμενα χρόνια να φτάσει την εγκατεστημένη ισχύ των 200MW, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των βιοκαυσίμων. Εξ ου και ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει ένα μεγάλο εύρος ερευνητικών πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως τόνισε.

Ο κ. Κιαρτζής αναφέρθηκε επίσης στο πλέγμα των φαινομένων αντίδρασης και αμφοσβήτησης που κατά κύριο λόγο οφείλονται σε έλλειψη πληροφόρησης και ατελή γνώση, και τα οποία εκδηλώνονται αρκετές φορές όταν επιδιώκεται να εισαχθούν νέες τεχνολογίες σε διάφορα πεδία, μεταξύ των οποίων και αυτό της ενέργειας. Με στοχευμένη προσπάθεια, όμως, νέες καινοτόμες τεχνολογίες, και μάλιστα σε προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή και τα οχήματα υδρογόνου, μπορούν να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει, σημείωσε ο κ. Κιαρτζής. Άλλωστε, με τις νέες τεχνολογίες στην ενέργεια και τις μεταφορές, το ανθρακικό αποτύπωμα μπορεί να περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ενεργειακή αποδοτικότητα να αυξηθεί κατακόρυφα. Η ανάπτυξή τους, λοιπόν, όπως επεσήμανε ο κ. Κιαρτζής, αποτελούν μεγάλες προκλήσεις, που όλοι πρέπει να βρεθούμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider