INSIDE OUT

Ποιον ετοιμάζει για το Επικρατείας ο Βελόπουλος; Πού θα πάει ο Καλογιάννης; Οι γάτες του Μπίστη και η απάντηση Ψαριανού

Ξεκινάω με κουίζ: Όνομα που θα δημιουργήσει αίσθηση ετοιμάζει για την πρώτη θέση στο Επικρατείας ο Κυριάκος Βελόπουλος. Είναι ποινικολόγος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών και σπούδασε Ποινικό Δίκαιο στο Παν. της Ρώμης. Κεντρικό πρόσωπο σε κορυφαία πολιτική υπόθεση η οποία έστειλε υπουργούς σε Ειδικό Δικαστήριο.

Υπήρξε υπερασπιστής μελών κόμματος για το οποίο δίνεται μάχη να μην κατέβει στις εκλογές. Είναι μέλος και στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και στο Ελληνορωσικό, και στο Ελληνογερμανικό και στο Ελληνογαλλικό. Σε όλα τα Επιμελητήρια μέσα. Ίσως μεγαλύτερη αξία από το ερώτημα «ποιος είναι» έχει το ερώτημα γιατί ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Σκιαμαχία για το νερό

Σε λίγες μέρες θα λυθούν όλες οι απορίες. Αυτό που θα λυθεί σήμερα, είναι η υπόθεση του νερού, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως θα ιδιωτικοποιηθεί, παρά τις σε κάθε τόνο διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Σήμερα, θα η Βουλή θα κλείσει τις λειτουργίες της με την μάχη του νερού, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητάει να περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Η ειρωνεία είναι πως την φαεινή ιδέα, την κατέβασαν όταν ο Κυριάκος υποσχέθηκε να «πάρει» τις δύο εταιρείες από τον έλεγχο του Υπερταμείου και να τις επαναφέρει στο Δημόσιο. Στο Υπερταμείο πέρασαν επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν μέρος της συμφωνίας με τους δανειστές για να δώσουν τα 86 δισ. του τιμημένου τρίτου Μνημονίου.

Τελευταία μέρα

Η Βουλή ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της και δεν θα ξανανοίξει, καθώς μετά το Πάσχα θα προκηρυχθούν οι εκλογές. O Πρόεδρός της, ο αγαπημένος Κώστας Τασούλας από τα μέρη της Δωδώνης, άξιος υπηρέτης της έδρας για μια τετραετία, δεν αποχαιρετά ακόμα καθώς θα παραμείνει στην θέση του μέχρις ότου σχηματιστεί η επόμενη. Σε κάθε περίπτωση, το φλεγματικό χιούμορ και οι ιστορικές παρατηρήσεις του, έγραψαν ήδη ιστορία. Μετά τις εκλογές, η Ολομέλεια των 300, θα ψηφίσει για νέο Πρόεδρο.

Αποχαιρέτησε

Την Βουλή αποχαιρέτησε χθες άλλος ένας παλαιός βουλευτής της ΝΔ, ο απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης. Ενδεχομένως ο κ. Καλογιάννης να επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε τον πολιτικό του βίο. Τον Δήμο Ιωαννίνων.

Στο νομό, θα κατέλθει ο ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε χθες.

Η μάχη για τις γαλάζιες έδρες θα είναι σκληρή, ιδιαίτερα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και εμπνευστή των «απάτητων βουνών», Γιώργο Αμυρά. Σε κάθε περίπτωση, οι γαλάζιοι, γνωρίζουν πως η δεύτερη κάλπη είναι πιθανό να τους στείλει στα κοινοβουλευτικά έδρανα- οπότε η σειρά εκλογής μετράει.

Θαυμαστής του Τενγκ

Στο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο, οι κορυφαίοι μεταβολίζουν Αντώναρο. Καλό placement έκανε ο Νίκος ο Μπίστης καταφεύγοντας στην σοφία του κινεζικού κομμουνισμού.

«Ποιoς νοιάζεται αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη ; Αρκεί να πιάνει τα ποντίκια. Τενγκ Σιαοπίνγκ» ήταν το λιτό κι απέριττο σχόλιο για τον υποψήφιο που ταράζει τα νερά της Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύκα και καρύδια

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Υπενθύμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ που όταν ήταν μεγάλο κόμμα έβγαζαν βουλευτές τον Γιάννη Μπούτο, τους ελαφρώς νεοφιλελεύθερους Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο και τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, κι ανατρίχιασαν επειδή ο Βαγγέλης Αντώναρος κατεβαίνει με σταυρό με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Τα δικά τους σύκα , τα δικά μας καρύδια. Εκτός αν ανησυχούν μήπως χάσουμε την αριστερή μας φυσιογνωμία και δεν μπορέσουν να συνεργαστούν μαζί μας. 

Φουλ επίθεση

Την ίδια στιγμή ο πόλεμος μαίνεται σφοδρός σε κάθε μέτωπο. Ο αιρετικός Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα παρουσιάζει τις γάτες του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:

«Δηλαδή στο ίδιο κόμμα θα είναι:

  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τής κυβέρνησης Καραμανλή
  • Το δεξί χέρι του Αντρέα
  • Το αριστερό χέρι του Αντρέα
  • Καμιά 10αριά κολλητοί του σιωπηλού
  • Καμιά 20αριά "κηπουροί" του Γ. Παπανδρέου
  • Καμιά 50αριά του βαθέος παλαιοπασόκ
  • Τα πολιτικά ρετάλια των ΑΝΈΛ
  • Ο δικηγόρος του Κοσκωτά
  • Μια χουντοδιορισμένη καθηγήτρια
  • Ένας σεξιστής ράπερ
  • Η ηττημένη του fame story»

Ζαρντινιέρες

Την ώρα που στην Βουλή ετοιμάζουν τα έδρανα για εαρινή καθαριότητα, μέχρις ότου γεμίσουν ξανά από τους καινούργιους, έξω απ’ το κτίριο υπάρχει αναβρασμός εργασιών. Οι φοίνικες που άντεξαν την ζωή στις ζαρντινιέρες ξεριζώθηκαν. Μαζί τους ξεριζώθηκε και η ιδέα του «Μεγάλου Περιπάτου» με την οποία πειραματίστηκε ο Δήμος της Αθήνας. Θα έσπερνα ευχαρίστως τα φύλλα μου, καθώς αναζητώ pied-a-terre στην περιοχή, αλλά είναι ρηχές.

Σας φιλώ

Η Πυθία 

TAGS: