Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας
«Ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην κρίση, με το βόρειο τμήμα να είναι σε χρηματοδοτικό κενό», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Στο 26ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Ε65 έφτασε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση των εγκαινίων, καθώς σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό και του παρουσίασαν τα στοιχεία του αυτοκινητόδρομου.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την Κεντρική Ελλάδα και την Μακεδονία. Γνωρίζω ότι ειδικά για την δυτική Θεσσαλία πόσο σημαντικός είναι ο δρόμος αυτός και πώς αποτελούσε όνειρο πολλών δεκαετιών», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του. «Δυόμιση ώρες για να πάει κάποιος από την Αθήνα στην Καρδίτσα, τρεις ώρες για τα Τρίκαλα, προσβασισμότητα για ένα τόσο όμορφο και δοκιμασμένο κομμάτι της πατρίδας μας. Ένας δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην κρίση, έφτασε στο σημείο να είναι κολοβό με το βόρειο τμήμα να είναι σε χρηματοδοτικό κενό», συμπλήρωσε. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «αν δεν ήταν η επιμονή της κυβέρνησης και η πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα το είχαμε ολοκληρώσει για να παραδοθεί σε 2 χρόνια».

«Κάθε φορά που παραδίδεται ένας αυτοκινητόδρομος μειώνεται ο αριθμός των δυστυχημάτων. Στόχος είναι να έχουν μειωθεί στο μισό έως το 2030», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Το έργο αυτό και άλλα πολλά δεν θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη της ΕΕ. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και αγωνίζεται να γίνει Ευρώπη μεταφράζοντας τη χρηματοδότηση σε απτά έργα. Εδώ βλέπετε τη συμβολή του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα το βράδυ συνολικά 136 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα. Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας έχει συνολικό μήκος 182,1 χλμ. και είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυγενάκης: Ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας σε έρευνα και εκπαίδευση στον αγροδιατροφικό τομέα

Ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο της Eurobank - Αντλεί 650 εκατ. ευρώ με 5% απόδοση

Ideal Holdings: Συμφωνία για τη μεταβίβαση της Astir Vitogiannis SA στην Guala Closures

gazzetta
gazzetta reader insider insider