Δημοσκόπηση Prorata: Απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Prorata: Απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ
Ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό του ATTICA TV.

Ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό του ATTICA TV.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε το διάστημα 5-10 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, (χωρίς δηλαδή αποχή), η ΝΔ προηγείται με 25,5% ενώ δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%. Στο 3,5% η Νέα Αριστερά, στο 3% της Νίκης, στο 2% το ΜέΡΑ25.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου του 2024, η ΝΔ έχει απώλειες 4,5 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο 2,5 μονάδων ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει δύο μονάδες. Πτώση εμφανίζει και το ΚΚΕ (από 9 σε 8%), ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση (8,5% από 5%).

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 33,5% έναντι 6% των Στ. Κασσελάκη και Κ.Βελλόπουλου και 5% του Νίκου Ανδρουλάκη. Το 40% ωστόσο όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Στη λίστα των θεμάτων που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των ερωτηθέντων, η ακρίβεια/οικονομία εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 46%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα/δημόσια ασφάλεια με 30%, η διαφθορά με 25% και το δυστύχημα στα Τέμπη με 24%.

Στο ερώτημα, τέλος, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή ΝΔ, τόσο πιο σταθερή χώρα - Θα προχωρήσουμε γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που πρώτευσαν στις προκριματικές εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider