Υπηρεσίες: Πρωταθλήτρια στην ΕΕ τον Φεβρουάριο η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπηρεσίες: Πρωταθλήτρια στην ΕΕ τον Φεβρουάριο η Ελλάδα
Την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών κατέλαβε η Ελλάδα.

Την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών κατέλαβε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, ο ελληνικός τομέας υπηρεσιών αναπτύχθηκε με αλματώδη ρυθμό, της τάξης του 15,1% τον Φεβρουάριο έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες η Ελλάδα κατέγραφε επίσης πολύ καλές επιδόσεις, αλλά σαφώς χαμηλότερες. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ο τομέας των υπηρεσιών ενισχύθηκε κατά 2,3%, πετυχαίνοντας την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,8%, ενώ στην Ευρωζώνη κατά 4,9%.

Μεγαλύτερη ώθηση στην ετήσια σύγκριση στην Ευρωζώνη έδωσε ο τομέας των πληροφοριών και επικοινωνίας (8,4%), οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (4,9%), οι υπηρεσίες φιλοξενίας και τροφίμων (3,8%), οι μεταφορές/αποθήκευση και οι διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στήριξης (3,5% αμφότερα) και τέλος οι δραστηριότητες στον τομέα του real estate (1,9%). Σε μηνιαίο επίπεδο, ο κλάδος των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,1% στην Ε.Ε. και κατά 1% στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider