ΕΒΕΘ: Να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΒΕΘ: Να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα
Σχετική επιστολή προς τον υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη απέστειλε το ΕΒΕΘ.

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα, κατ’ αναλογία της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για τις κατοικίες, ζητά η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή.

«Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κατοικίες ασφαλισμένες κατά το προηγούμενο έτος σωρευτικά για τους ασφαλιστικούς κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα επιφέρει πολύπλευρες θετικές επιδράσεις στην οικονομία. Επιπρόσθετα, έχοντας λάβει σχετικές εισηγήσεις από επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου μας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση της αναλογικής ισχύος του εν λόγω χρήσιμου μέτρου και για όσα επαγγελματικά ακίνητα είναι ομοίως ασφαλισμένα» υπογραμμίζεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξοχική κατοικία: Το come back των Ελλήνων – Οι τιμές και το προφίλ των αγοραστών

ΕΤΑΔ: «Πωλητήριο» με τιμή εκκίνησης 3,335 εκατ. για το ακίνητο των κεραμιστών στο Μαρούσι

Φορολογικές διαφορές: «Σβήνουν» φόροι και πρόστιμα για 1 στις 4 προσφυγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider