Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο
Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, έναντι αύξησης 10,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2023 με το 2022.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 5,4%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 5,5%, έναντι αύξησης 29,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 31,2% του δείκτη κύκλου εργασιών Ορυχείων - Λατομείων.

Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

  • Αύξηση κατά 2,8% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ποτοποιίας.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 9,2% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.
  • Μείωση κατά 5,9% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 5,4% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία είναι δείκτης του οικονομικού κύκλου της επιχείρησης και δείχνει τη μηνιαία εξέλιξη της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών στη βιομηχανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιομηχανία: Συνωστισμός deal για «πράσινo» ρεύμα - «Λευκός καπνός» ΔΕΗ με Viohalco και ΤΙΤΑΝ

ΤτΕ: Πίεση στο εμπορικό ισοζύγιο τον Φεβρουάριο λόγω εισαγωγών- 22% άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider