JP Morgan: Λάθος η επιφυλακτικότητά μας για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Λάθος η επιφυλακτικότητά μας για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών
Οι αναλυτές της JP Morgan παραδέχονται ότι η επιφυλακτικότητα σχετικά με τις μετοχές των Ευρωπαϊκών τραπεζών, που ανέρχονται σε έναν από τους κλάδους με τις καλύτερες επιδόσεις για φέτος, ήταν λανθασμένη.

Στην παραδοχή πως η επιφυλακτικότητά τους σχετικά με τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, που αναδεικνύονται σε έναν από τους κλάδους με τις καλύτερες επιδόσεις για φέτος, ήταν λανθασμένη, κατέληξαν οι αναλυτές της JP Morgan.

Οι ευνοϊκές τάσεις της οικονομίας και των επιτοκίων συνέβαλαν στη βελτίωση της τιμής προς κέρδη κατά 16% σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, σύμφωνα με έκθεση της ομάδας με επικεφαλής τον Kian Abouhosein.

Με αυτό το τρόπο, αναιρείται η προηγούμενη θέση των αναλυτών ότι οι αρνητικές αναθεωρήσεις των συναινετικών κερδών ανά μετοχή θα επιβάρυναν τις τράπεζες. «Ήμασταν προσεκτικοί με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες και αυτή δεν μία σωστή απόφαση», δήλωσε ο Abouhosein.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ο δείκτης Stoxx 600 Banks έχει κέρδη άνω του 11%, με την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών κλάδων. Οι τράπεζες της Ευρώπης έχουν ευνοηθεί από τα υψηλότερα επιτόκια, τα οποία επιφέρουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν είναι «απόλυτα» θετικοί, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε στάδιο επαναξιολόγησης.

Ωστόσο, βρίσκουν παρηγοριά στο γεγονός ότι τα βασικά picks τους, που περιλαμβάνουν την ιταλική Intesa Sanpaolo, την ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, την ελβετική UBS και την γερμανική Deutsche Bank, έχουν καλές αποδόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Performance Technologies: Αύξηση τζίρου 37,7% το 2023 - 40% στα κέρδη προ φόρων

ΒofA: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα προσαρμοσμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Βιοκαρπέτ: 20,04 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2023 - Στα 209,99 εκατ. ευρώ ο τζίρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider