Tesla: Εκτός δεκάδας των κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών μετά από 13 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Εκτός δεκάδας των κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών μετά από 13 μήνες
Η Tesla δεν είναι πλέον μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς,βγαίνοντας για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες.

Η Tesla δεν ανήκει πλέον στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίησή της στην αγορά, καθώς «εκθρονίστηκε» από το σχετικό... βάθρο για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες.

Ειδικότερα, η επιχείρηση του Έλον Μασκ, «έκλεισε» τη συνεδρίαση της Τετάρτης με χρηματιστηριακή αξία 562,24 δισ. δολάρια και εκτοπίστηκε από τη Visa που ολοκλήρωσε τη χθεσινή ημέρα διαπραγματεύσεων με 563,38 δισ. δολ. κεφαλαιοποίησης. Η τελευταία φορά που η εταιρίας ηλεκτρικών οχημάτων βρέθηκε εκτός δεκάδας ήταν στις 20 Ιανουαρίου 2023.

Το Top 10 αποτελείται από τις:

  1. Microsoft
  2. Apple
  3. Nvidia
  4. Amazon
  5. Alphabet
  6. Meta
  7. Berkshire Hathaway
  8. ΤSMC
  9. Eli Lilly
  10. Visa

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η μετοχή της υποχώρησε 2,3%, ενώ στο «κόκκινο» τριήμερο που έχει προηγηθεί οι απώλειές της ανέρχονται σε -12,9%, με αποτέλεσμα το sell off της να έχει «διαγράψει» 228 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της. Όσον αφορά την Visa, η μετοχή της παραμένει ανθεκτική, παρουσιάζοντας φέτος άνοδο 8% μέχρι στιγμής και 24% σε δωδεκάμηνη βάση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Visa, Ράιαν Μακίνερνι, «βλέπει» ένα σταθερό τοπίο στις ΗΠΑ ως προς την εξέλιξη δαπανών της εταιρείας του, παρά την επιβράδυνση σε ορισμένες διεθνείς αγορές, ενώ αναμένει οφέλη και από τη συνεχιζόμενη αύξηση των ταξιδιών από και προς την Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ακροαριστερή οργάνωση πίσω από το «σαμποτάζ» σε εργοστάσιο της Tesla

Ψάλτης (Alpha Bank): Στόχος 1 δισ. σε μερίσματα την τριετία 2024 - 2026

Alpha Bank: Έτος ισχυρών επιδόσεων το 2023 - Νέοι υψηλότεροι στόχοι για την επόμενη 3ετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider