Computer tricks που θα σας... λύσουν τα χέρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Computer tricks που θα σας... λύσουν τα χέρια

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που οι χρήστες του Reddit είναι καλοί, αυτό είναι τα special trick για τους υπολογιστές. Όταν λοιπόν καθένας από αυτούς ρωτήθηκε, κατέθεσε κι από ένα κόλπο που χρησιμοποιεί και τον απογειώνει αφού απλοποιεί μια κάποια διαδικασία και του λύνει τα χέρια. Οι συμβουλές που ακολουθούν εφαρμόζονται στα προγράμματα που χρησιμοποιούμε περισσότερο στον υπολογιστή και υπόσχονται όχι να μας δυσκολέψουν αλλά να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη...

  • Εμφάνιστε ξανά την καρτέλα που κλείσατε κατά λάθος

Εάν κατά λάθος κλείσετε μια καρτέλα στον υπολογιστή σας πατήστε Control (Command στην περίπτωση των Mac) Shift και Tab και τότε θα εμφανιστεί και πάλι μαγικά μπροστά σας.

  • Πάρτε screenshot από το συγκεκριμένο μέρος της οθόνης που θέλετε

Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι screenshot από ένα συγκεκριμένο μέρος της οθόνης σας ώστε να μην χρειαστεί να επεξεργαστείτε την εικόνα μετά, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το κάνετε.



Εάν χρησιμοποιείτε Μac πατήστε «Command», «Shift», και «4» και το εργαλείο που χρειάζεστε θα εμφανιστεί μπροστά σας. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να το σύρετε στην περιοχή που θέλετε να επιλέξετε. Εάν έχετε Windows απλά πηγαίνετε στο «Start» και στη συνέχεια επιλέξτε το «Snipping Tool».

  • Πατήστε «redial» στην τελευταία εντολή που δώσατε στο Excel

Ξέρατε πως αν πατήσετε το F4 τότε το Excel θα επαναλάβει την τελευταία εντολή που του είχατε δώσει; Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, εάν έχετε επιλέξει να κάνετε κίτρινο ένα συγκεκριμένο κελί μπορείτε να χρωματίσετε οποιοδήποτε άλλο πατώντας απλά το F4 όταν είστε σε αυτό.

  • Ανοίξτε ένα link σε καινούργιο browser με μια κίνηση

Αν πατήσετε το μεσαίο κουμπί του ποντικού σας τότε η σελίδα που θέλετε θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα του browser σας. Σε περίπτωση, δε, που πατήσετε το μεσαίο κουμπί του ποντικιού σας όταν ο κέρσορας βρίσκεται σε κάποιο σημείο μιας ήδη ανοιχτής καρτέλας, τότε εκείνη θα κλείσει με ένα κλικ.

  • Αντιγράψτε έναν φάκελο απλά τραβώντας τον…

Eάν θέλετε να αντιγράψετε έναν φάκελο ή ένα αρχείο που βρίσκεται κάπου στο desktop του υπολογιστή σας το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε Control (το Alt στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε Mac) και να τον σύρετε με το ποντίκι σας. Σε όποιο σημείο σταματήσετε το σύρσιμο εκεί θα τοποθετηθεί και το αντίγραφο σας.

  • Σταματήστε το Youtube με ένα κλικ ή γυρίστε μπρος πίσω 10 δευτερόλεπτα πάλι με μια κίνηση

Ίσως μέχρι χθες ξέρατε πως για να κάνετε pause σε ένα βίντεο του Youtube αρκεί να πατήσετε το space (αυτό το φαρδύ πλήκτρο που συνήθως χρησιμοποιούμε για να αφήσουμε κενά). Στην περίπτωση όμως που προηγουμένως δεν είχατε κλικάρει πάνω στο βίντεο γιατί για παράδειγμα είχατε επισκεφτεί μια άλλη σελίδα στο ενδιάμεσο τότε αντί να σταματήσετε το βίντεο απλά θα σκρολάρετε μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας.

Η λύση στο πρόβλημα υπάρχει κι είναι παραπάνω από απλή. Αντί να πατήσετε space πάτηστε «K» κι ασχέτως με το που είχατε περιηγηθεί πριν το βίντεο θα διακοπεί. Ξαναπατώντας το μάλιστα, το βίντεο θα συνεχίσει να παίζει.

Επιλέγοντας το «J» το βίντεο πηγαίνει 10 δευτερόλεπτα πίσω ενώ επιλέγοντας το «L» δέκα δευτερόλεπτα μπροστά.

  • Μετακινήστε το παράθυρο δεξιά κι αριστερά χωρίς το ποντίκι

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε ένα παράθυρο σε ένα συγκεκριμένο σημείο της οθόνης ή στη διπλανή οθόνη (σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε δύο) τότε μπορείτε να κρατήσετε το πλήκτρο των Windows πατημένο και με τα βελάκια να το μετακινήσετε προς όποια κατεύθυνση θελετε.

Αντίστοιχα για να μεταφέρετε το παράθυρο στην διπλανή οθόνη πατήστε το πλήκτρο των Windows, Shift και το αντίστοιχο, της κατεύθυνσης που επιθυμείτε, βελάκι. (Δυστυχώς αυτό λειτουργεί μόνο στα Windows).

  • Κλείδωσε το computer σου σε δευτερόλεπτα

Εάν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα και να είστε σίγουροι πως κανένας δεν θα πειράξει τον υπολογιστή σας δεν έχετε παρά να τον κλειδώσετε. Πώς γίνεται αυτό; Στην περίπτωση των Windows πάτησε το πλήκτρο των Windows και το «L» και το Pc σας θα κλειδώσει σε δευτερόλεπτα. Με ένα απλό κλικ φυσικά και τον κωδικό σας μπορείτε να το επαναφέρετε.

Στην περίπτωση των Mac επέλεξε Command, Option και Eject (εάν αυτό δεν πιάσει τότε μάλλον αρκεί το Power).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider