Αιτήσεις για 90 θέσεις δικαστικών λειτουργών σε όλη την Ελλάδα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιτήσεις για 90 θέσεις δικαστικών λειτουργών σε όλη την Ελλάδα

Διαγωνισμό για την εισαγωγή 90 σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο αριθµός των εισακτέων κατανέµεται ανά κατεύθυνση, ως εξής:

1. Σαράντα θέσεις στην Διοικητική Δικαιοσύνη (µία θέση δόκιµου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 5 θέσεις δοκίµων εισηγητών του Συµβουλίου της Επικρατείας και 34 θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων).

2. Τριάντα τέσσερις θέσεις στην Πολιτική και Ποινική ∆ικαιοσύνη (παρέδρων Πρωτοδικείου).

3. Δεκαέξι θέσεις Εισαγγελέων.

Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι έχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη, ή έχουν διετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, με μονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή. Επίσης θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 45ο.

Το προκριµατικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεµβρίου και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους µήνες ∆εκέµβριο 2017 και Ιανουάριο του 2018.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση συµµετοχής στο διαγωνισµό από την 28η Σεπτεµβρίου έως και την 12η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στη γραµµατεία της Σχολής ή στη γραµµατεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν, όπως επίσης και μία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική), στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν υποχρεωτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider