Πιο αποδοτικοί όσοι εργάζονται μακριά από το σπίτι τους

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο αποδοτικοί όσοι εργάζονται μακριά από το σπίτι τους

Όσο πιο μακριά βρίσκεται ο εργαζόμενος από το χώρο εργασίας του όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, τόσο βελτιώνεται η απόδοσή του. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Regus, του παρόχου ευέλικτου χώρου εργασίας, σύμφωνα με την οποία πάνω από τους μισούς Έλληνες εργαζόμενους (52%) υποφέρουν από συμπτώματα κλειστοφοβίας και βρίσκουν ανακούφιση, αλλάζοντας το περιβάλλον εργασίας τους.

Συγκεκριμένα η Regus πραγματοποίησε έρευνα σε 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και τους έθεσε ερωτήσεις προκειμένου να μάθει μερικούς από τους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εργάζονται από απόσταση. Από τις απαντήσεις διαπίστωσε ότι, εκτός από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η εργασία από απόσταση βοηθά καλύτερα τη συγκέντρωση των εργαζομένων (54%). Ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον ανανεώνει τη συγκέντρωση και επιτρέπει στους εργαζόμενους εν κινήσει να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή οι συνάδελφοι και τα τηλέφωνα που χτυπούν.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η ευέλικτη εργασία βελτιώνει το πρόγραμμα των μετακινήσεων (59%), μιας και οι εργαζόμενοι από απόσταση σπαταλούν λιγότερο χρόνο για μετακίνηση από και προς το γραφείο τους. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν χρόνο, τον οποίο διαθέτουν για να χαλαρώσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα συμπέρασμα της έρευνας, το 60% των εργαζομένων δηλώνει ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθά να βρίσκονται πιο κοντά σε πελάτες ή δυνητικούς πελάτες για σημαντικές συναντήσεις. Τρεις στους δέκα μάνατζερ και διευθυντές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι σχεδιάζουν μέσα στον επόμενο χρόνο να επιτρέψουν στις ομάδες τους να εργάζονται από απόσταση μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Ενώ το 10% θα επέτρεψε στους εργαζόμενους να εργάζονται από απόσταση όλη την εβδομάδα.

Παραδοσιακά, οι διευθυντές επιχειρήσεων θεωρείται ότι διστάζουν να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από απόσταση. Γι' αυτό μπορεί να ξαφνιάζει το γεγονός ότι οι διευθυντές γνωρίζουν πλέον τον θετικό αντίκτυπο της εργασίας από απόσταση στο εργατικό δυναμικό τους. Το να προσφέρουν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα εργασίας εν κινήσει, ακόμη και για μια-δυο μέρες την εβδομάδα, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της παραγωγικότητάς τους, καθώς και η γενικότερη ευεξία τους, δηλώνει η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια.

Όπως εξηγεί, η εργασία από απόσταση προσφέρει στις εταιρείες μεγαλύτερη εμβέλεια και αποτελεί για τους διευθυντές επιπρόσθετο κίνητρο. Καθώς μια επιχείρηση μεγαλώνει, η εγγύτητα προς τους πελάτες και τους δυνητικούς πελάτες είναι απαραίτητη, αλλά και δαπανηρή. Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν παρουσία σε διαφορετικές τοποθεσίες, είτε για να συναντήσουν δυνητικούς πελάτες, είτε προμηθευτές, με μια μικρή επιπρόσθετη δαπάνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider