Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» θα είναι στο εξής αναγκασμένοι να επιστρέφουν πόρους που δεν επενδύθηκαν σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπέγραψαν τα αρμόδιοι υπουργοί, προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 3 μετά την παρ. 2 του άρθρου 9:

«Πόροι του Ταμείου, για τους οποίους μετά από σχετικές αναφορές προόδου του ∆ικαιούχου, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης, δύναται να επιστρέφονται στο Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων εν όλω ή εν μέρει και ανά επιχειρησιακό πρόγραμμα που συνεισέφερε, με εισήγηση της ασκούσας καθήκοντα ∆ιαχειριστικής Αρχής ΕΥ∆ ΕΠΑνΕΚ και απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ»

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ' αριθμ. πρωτ. 31654/ΕΥΘΥ1415/20.7.2010(ΦΕΚ1262/Β/6.8.2010) Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Παράλληλα, όσον αφορά στην εξέλιξη του προγράμματος και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, Ευγενία Φωτονιάτα έχει ήδη εξαγγείλει ότι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έναρξη ενός νέου προγράμματος αντίστοιχου με το «Εξοικονομώ κατ' οίκον», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020).

Οι σχετικοί πόροι, οι οποίοι εξειδικεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο στο ΕΠΑνΕΚ για την υλοποίηση του νέου προγράμματος, ανέρχονται σε περίπου 248 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης (δεν περιλαμβάνονται οι πόροι που θα προέλθουν από τη μόχλευση του χρηματοδοτικού εργαλείου).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider