Αποχωρεί ο Μιχελής από το ΤΧΣ, νέος πρόεδρος ο Βερύκιος

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί ο Μιχελής από το ΤΧΣ, νέος πρόεδρος ο Βερύκιος

Αποχωρεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Γιώργος Μιχελής, μετά από τρία έτη στη θέση του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου.

Μετά τη κατάθεση της παραίτησής του τον περασμένο Ιούλιο, η θητεία του κ. Μιχελή ολοκληρώνεται την Πέμπτη 14 Ιουνίου και τα ηνία αναλαμβάνει ο Ανδρέας Βερύκιος. Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μιχελής συνεργαζόταν στενά με τον κ. Βερύκιο προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή και αρμονική διαδοχή.

Ο διορισμός του κ. Βερύκιου δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

«Στα τρία αυτά χρόνια υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις από το ΤΧΣ, όπως η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η αναμόρφωση των συνθηκών εταιρικής διακυβέρνησης και η ανάδειξη των εμποδίων στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο κ. Μιχελής.

Ο κ. Μιχελής επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ταμείου όπως και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου για την αμέριστη συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής τριετίας.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Βερύκιος

Ο κ. Βερύκιος διαμένει μόνιμα στο Λουξεμβούργο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη για τη θέση αυτή, ο πρόεδρος του Ταμείου έχει υποχρέωση να βρίσκεται στην Αθήνα μόνο πέντε (5) ημέρες μηνιαίως.

Είναι γεννημένος στην Ελλάδα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD της Γαλλίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ελληνικά.

Αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο των τραπεζών ο κ. Βερύκιος σταδιοδρόμησε από το 1981 στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την οποία εργάστηκε για 28 έτη.

Εκεί ανέλαβε σειρά ανώτερων καθηκόντων, μεταξύ των οποίων και τη θέση του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει δραστηριότητα συμβούλου σε ζητήματα ηγεσίας και καθοδήγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider