Φραγκιαδάκης: Οι ελληνικές τράπεζες περνάνε τα stress tests

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκιαδάκης: Οι ελληνικές τράπεζες περνάνε τα stress tests

Οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται ότι περνάνε τα stress tests σημείωσε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

«Όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress tests. Τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε ο κ. Φραγκιαδάκης σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε ακόμη ότι θα προσεγγίσει δύο Κινέζους επενδυτές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. «Συζητάμε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ώστε η πώληση να γίνει το συντομότερο δυνατών με θετικό αποτέλεσμα για την Εθνική Τράπεζα».

Όπως έχει γράψει το insider.gr, ανώτατες τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Σστις 18-19 Απριλίου οι τραπεζίτες θα μεταβούν στη Φρανκφούρτη όπου θα συζητήσουν τα στοιχεία που θα προκύψουν με την επικεφαλής της εποπτείας των τραπεζών Ντανιέλ Νουί (SSM).

Το ζήτημα των τραπεζών μεταφέρεται στην Ουάσιγκτον όπου πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα η Εαρινή Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η εν λόγω σύνοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, καθώς θα κρίνει την «επόμενη ημέρα» για τη χώρα και συγκεκριμένα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και την πορεία του τραπεζικού κλάδου.

Εφόσον τα stress tests δεν αναδείξουν νέες ανάγκες για κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες, δανειστές και κυβέρνηση θα έχουν περιθώριο να επεξεργαστούν σχέδια για εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών με αυξήσεις κεφαλαίου για δραστική απομείωση των κόκκινων δανείων από το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider