Γουάτσα: Τα ταλέντα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουάτσα: Τα ταλέντα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα

Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης και πρέπει να αξιοποιηθεί εντός των συνόρων, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα από τις εγκαταστάσεις του προγράμματος νεανικής καινοτομίας egg της Eurobank όπου ξεναγήθηκε από τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας.

Ο μεγαλοεπενδυτής βρίσκεται στην Αθήνα για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής, στην οποία θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής. Συνοδευόμενος από τη Διοίκηση της Eurobank, ο κ. Γουάτσα συνάντησε στελέχη των νεοφυών επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος egg.

«Μία νέα γενιά επιχειρηματιών, τολμηρών και δημιουργικών, σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Μας χαροποιεί να βλέπουμε ότι εταιρείες στις οποίες έχουμε επενδύσει, όπως είναι η Eurobank, έχουν αναγάγει σε υψηλή προτεραιότητα το να βοηθούν νεοφυείς επιχειρηματικές προσπάθειες να επιτύχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Watsa ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του egg στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του, για τις ενέργειες στήριξης της εξωστρέφειας των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και για τη βελτίωση τεχνογνωσίας τόσο του ίδιου του Προγράμματος όσο και των ομάδων/εταιριών του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε και στις προσπάθειες που αφορούν στην επανένταξη των ομάδων 2ης ευκαιρίας στο οικοσύστημα του egg (egg alumni) αλλά και τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά και ομάδες που δεν έχουν μετεξελιχθεί έως σήμερα σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα και βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider