Κουντουρά: Με άνοδο 10% οι προκρατήσεις του 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουντουρά: Με άνοδο 10% οι προκρατήσεις του 2018

Την άποψη πως ένα λαμπρό μέλλον προδιαγράφεται για τον ελληνικό τουρισμό με περαιτέρω άνοδο των κρατήσεων, επενδύσεις και ρύθμιση χρόνιων εκκρεμοτήτων εξέφρασε η υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξή της στην Ναυτεμπορική.

Όπως είπε, οι προκρατήσεις για το 2018 ξεκίνησαν με άνοδο 10%, τονίζοντας πως ο στόχος για το 2018, σύμφωνα με την κ. Κουντουρά παραμένει η εδραίωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημερών το χρόνο, με μερική επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο να καταγράφεται ήδη από φέτος.

«Οι παραδοσιακές αγορές του ελληνικού τουρισμού ενισχύθηκαν, νέες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ινδία άνοιξαν ενώ δόθηκε προτεραιότητα και στην αειφόρο ανάπτυξη, στη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας με απόλυτο σεβασμό και εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον και στην ανάδειξη όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που καθιστούν την Ελλάδα μοναδική» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Νέο ρεκόρ άλλωστε κατέγραψαν φέτος και οι αφίξεις και τα έσοδα ξεπερνώντας στην πρώτη περίπτωση τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες, διευκρίνισε η υπουργός σε συνέντευξή της στην Ναυτεμπορική.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στο τουριστικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως είπε ολοκληρώθηκε και θα βγει άμεσα σε διαβούλευση, διευκρινίζοντας ότι επιτέλους διευθετούνται ζητήματα τουριστικού κλάδου μετά από αρκετό καιρό.

Όσο για τον αναπτυξιακό νόμο, η κ. Κουντουρά σημείωσε πώς υποβλήθηκαν 254 προτάσεις τουριστικών επενδύσεων, ύψους σχεδον 1 δισ. ευρώ προσθέτωντας πως την τελευταία διετία έχουν υποβληθεί περισσότερες από 300 αιτήσεις στις υπηρεσίες του υπουργείου για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό και επέκταση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων αλλά και για τη δημιουργία νέων, πολλές από τις οποίες έχουν εγκριθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη σχετική νομοθεσία θεσπίζοντας ξεκάθαρους κανόνες γι' αυτό το είδος μίσθωσης. Μάλιστα, όπως είπε, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με την πρόσφατη απόφασή της θέτει τις προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων.

Τέλος απαντώντας στις φωνές που θέλουν την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού να συνδέεται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες -Τουρκία και Αίγυπτος- η κ. Κουντουρά τόνισε ότι μια επιτυχία που είναι διαρκής και συνεχόμενη δεν μπορεί να θεωρείται συγκυριακή. Στην περίπτωση της χώρας μας, οι διαδοχικές υψηλές τουριστικές επιδόσεις προήλθαν μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider