Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία

Στην επέκταση της συνεργασίας της με την Marriott International στοχεύει η Εθνική Πανγαία, μετά από την συμφωνία για την λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου «Moxy Hotel» στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο σε ακίνητο της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων στην Πάτρα.

«Έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με την Marriott International, τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία παγκοσμίως, και προσβλέπουμε στην περαιτέρω επέκταση αυτής της σχέσης στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία κ. Άρις Καρυτινός σχολιάζοντας την συμφωνία με την Marriott. Πηγή που γνωρίζει πολύ καλά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών σημειώνει στο insider.gr πως πράγματι υπάρχουν στο τραπέζι διάφορα σενάρια για νέες συμφωνίες.

«Το ενδιαφέρον της Marriott για την Ελλάδα είναι δεδομένο και η Πανγαία έχει εντάξει από τον περασμένο Δεκέμβριο τα ξενοδοχεία πόλης στην επενδυτική της στρατηγική. Οπότε, από την μία η Πανγαία μπορεί να βασιστεί σε έναν απόλυτα έμπιστο ενοικιαστή και από την άλλη η Marriott γνωρίζει ότι έχει να κάνει με έναν σοβαρό θεσμικό επενδυτή», σημειώνει η ίδια πηγή. Η Εθνική Πανγαία αναζητεί κατάλληλα ακίνητα για να στεγάσουν ξενοδοχεία πόλης, κάτι το οποίο όπως σημειώνει στο insider.gr στέλεχος της εταιρείας είναι πιο δύσκολο να γίνει απ’ όσο φαίνεται, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν ακόμα υπερβολικά τιμήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματική κατάσταση της αγοράς.

Από την άλλη, η Marriott θέλει να επεκταθεί και άλλο στην ελληνική αγορά συνεχίζοντας το δυναμικό comeback που ξεκίνησε από την Κρήτη όπου εισήγαγε στην ελληνική αγορά το εμπορικό σήμα της «Autograph Collection». Η ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει ακόμα υπογράψει συμφωνία με τον όμιλο Χανδρή για το ξενοδοχείο Metropolitan στη λεωφόρο Συγγρού που αυτή την στιγμή ανακαινίζεται και το 2018 θα λειτουργήσει ως Athens Marriott. Συνολικά μαζί με τα ακίνητα της Starwood Ηotels and Resorts που ανήκει πλέον στην Marriott, ο όμιλος λειτουργεί 11 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Marriott στοχεύει να αυξήσει στα 15 τα ξενοδοχεία της στην χώρα μας μέχρι το 2018, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και βεβαίως τα νησιά.

Το «Moxy Hotel» της Πάτρας

Το ακίνητο που αγόρασε τον περασμένο Δεκέμβριο η Εθνική Πανγαία στην Πάτρα βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της παραλιακής ζώνης της πόλης. Λειτουργούσε και παλαιότερα ως ξενοδοχείο με την ονομασία «Moreas», ενώ τα τελευταία χρόνια είχε μείνει ανεκμετάλλευτο. Βάσει της συμφωνίας που έκλεισε η Πανγαία με την Marriott, η ξενοδοχειακή αλυσίδα θα αναλάβει την ανακαίνιση του ακινήτου το οποίο και θα λειτουργήσει στα τέλη του 2018 – αρχές του 2019 ως το πρώτο «Moxy Hotel» στην Ελλάδα αλλά και στην Μεσόγειο.

Το εμπορικό σήμα «Moxy Hotels» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 από το Μιλάνο και αφορά μικρά ξενοδοχεία πόλης με προσιτές τιμές που στοχεύουν κυρίως στο νεανικό κοινό. Για αυτό κυριαρχεί η μοντέρνα διακόσμηση, ενώ μεγάλη προσοχή δίνεται και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, που είναι σχεδιασμένοι για να περνούν ευχάριστα την ώρα τους οι ένοικοι και οι επισκέπτες, παίζοντας παιχνίδια, σερφάροντας στο διαδίκτυο κτλπ.

Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία
Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία
Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία
Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία
Ελλάδα «βλέπει» η Marriot - Έρχονται συμφωνίες με την Πανγαία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider