Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)

Τις φήμες ότι ο νοτιοκορεατικός κολοσσός της Samsung έχει στα σκαριά ένα τηλέφωνο με αναδιπλούμενη οθόνη γνωστό κι ως foldable phone το οποίο ενδέχεται να παρουσιαστεί και μέσα στο τρέχον έτος, επίβεβαιωσε ο CΕΟ του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας,μιλώντας στο CNBC.

Συγκεκριμένα ο κ DJ Koh ανέφερε ότι είναι καιρός να δούμε μια foldable συσκευή αφού σύμφωνα με καταναλωτικές έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος.

Ερωτηθείς ωστόσο πώς θα μοιάζει η νέα αυτή συσκευή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπήρξε φειδωλός. κρατώντας κρυφές τις λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία και τις δυνατότητες της οθόνης καθώς και το design της. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κινητό δεν θα είναι απλά ένα tablet που μετατρέπεται σε κινητό όταν διπλώνει.

«Θα μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες από τις συνηθισμένες σημερινές λειτουργίες σε ένα ανδιπλούμενο τηλέφωνο. Όταν θα χρειάζεστε να παρακολουθήσετε κάτι απλά θα ξεδιπλώνετε την οθόνη του. Ωστόσο το τηλέφωνο θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα tablet για να μπορέσει να πείσει τους καταναλωτές να το αγοράσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος στο πλαίσιο της επίσημης παρουσιάσης της εταιρείες στην IFA. «Κάθε συσκευή, κάθε χαρακτηριστικό κάθε καινοτομία θα πρέπει να βγάζει νόημα για τους καταναλωτές, νόημα τέτοιο που όταν τις χρησιμοποιεί να διαπιστώνει τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν» συμπλήρωσε.

Η συσκευή μπορεί να ακούγεται παρόμοια με τα παραδοσιακά flip phones αυτά με τις δύο οθόνες που γίνονται μια όταν ανοίξουν, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η Samsung θα προσπαθήσει να καινοτομήσει δημιουργώντας μια και μοναδική οθόνη που πράγματι κάμπτεται, λυγίζει, διπλώνει δηλαδή. Να υπενθυμίσουμε ότι η Wall Street Journal είχε αναφέρει ήδη από τον Ιούλιο ότι ένα κινητό με μια και μόνη οθόνη που διπλώνει είναι ήδη στα σκαριά χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στο έτος η κορεατική εταιρεία θα αποκαλύψει το νέο «Galaxy X» και θα είναι το πρώτο με αναδιπλούμενη οθόνη smartphone της αγοράς παγκοσμίως και πέρα από το ριζοσπαστικό της εμφάνισης του θα έχει και πολύ υψηλή τιμή , κάτιλιγότερο από 2.000 δολάρια - για την ακρίβεια 1.850 δολάρια σύμφωνα με τον Κιμ Γιάνγκ Γιέολ, επικεφαλής έρευνας στην Golden Bridge Investment. Το αναδιπλούμενης οθόνης Galaxy θα έχει μια τεράστια οθόνη OLED 7,3 ιντσών, η οποία μειώνεται σε μόλις 4,5 ίντσες όταν είναι διπλωμένη. Επιπλέον, η Samsung αναμένεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία «τεχνητών μυών» (artificial muscle) στα εξαρτήματά της έτσι ώστε να συγχρονίζονται οι διάφορες λειτουργίες και με τις δύο δυνατότητες της οθόνης.


Όπως διευκρίνισε ο Koh, η συσκευή θα μπορούσε να παρουσιαστεί ακόμα και μέσα στο χρόνο, δηλαδή στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών που διοργανώνει η Samsung στο Σαν Φρανσίσκο , αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η είδηση αυτή έρχεται την ώρα που η Samsung προσπαθεί να αναζωογονήσει τα έσοδά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας αφότου οι κινέζοι ανταγωνιστές της όπως η Huawei και ο χρόνιος αντίπαλός της Apple, κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Να θυμίσουμε ότι το τμήμα κινητών τηλεφώνων είδες τις πωλήσεις του να πέφτουν κατά 20% στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Αυτό όμως δεν κρίνεται ενδεικτικό για τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας αφού το δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι κατεξοχήν πεσμένες οι πωλήσεις. Κατά πολλούς μια τέτοια καινοτομία θα μπορούσε να την διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό και να της επιτρέψει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την τιμή στις συσκευές του είδους.

Πέρα βέβαια από τα παραπάνω ο κ. Koh σημείωσε ότι η εταιρεία αλλάζει στρατηγική στην μεσαία κατηγορία κινητών τηλεφώνων ώστε να φτιάξει χαμηλότερης τιμής κινητά τηλέφωνα εμπλουτισμένα με νέα τεχνολογίες – πρακτική που ακολουθεί έδω και καιρό η Huawei κεδρίζοντας μεγάλο μερίδιο σε αυτή την κατηγορία – ώστε να προσεγγίσει όλο και περισσότερους millennials.

Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)
Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)
Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)
Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)
Κινητό που... διπλώνει ετοιμάζει η Samsung (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider