Το μέλλον των online δεδομένων μας είναι «φορητότητα παντού»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μέλλον των online δεδομένων μας είναι «φορητότητα παντού»

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, το Facebook, η Microsoft και το Twitter ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με την επωνυμία Data Transfer Project, το οποίο σκοπό έχει να καταστήσει εύκολη και σχεδόν αυτόματη τη μεταφορά των δεδομένων μας ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες.

Σε ανάρτησή της η Google περιέγραψε το πρότζεκτ ως την παροχή δυνατότητας στους χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα τους απευθείας από τη μία υπηρεσία στην άλλη, «χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσουν και να τα ανεβάσουν εκ νέου».

Υπό την παρούσα του μορφή το σχέδιο προβλέπει την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων σχετικών με τις φωτογραφίες, τα mail, τις επαφές, τα ημερολόγια και τον προγραμματισμό των εργασιών μας (tasks).

Οι εταιρείες που συνεργάζονται αυτή τη στιγμή είναι η Google, η Microsoft, το Facebook, το Twitter, το Flickr, το Instagram, ο διαδικτυακός βοηθός προγραμματισμού εργασιών Remember the Milk και το φωτογραφικό σάιτ SmugMug.

Το Data Transfer Project έχει το δικό του δικτυακό τόπο και ο ανοιχτός του κώδικας είναι διαθέσιμος στο GitHub.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκκίνηση του προγράμματος έρχεται λίγο μετά την εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στην ΕΕ, ο οποίος ανάγκασε τις μεγάλες εταιρείες -και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού- να ξαναδούν το θέμα των χρηστών και των δεδομένων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider