Η Google «στοιχηματίζει» 500 εκατ. δολάρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google «στοιχηματίζει» 500 εκατ. δολάρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Google πρόκειται να επενδύσει περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο δολάρια στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, JD.com.

Στα πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 550 εκατ. δολάρια στην κινέζικη ανταγωνίστρια της Alibaba. Ως αντάλλαγμα θα λάβει περισσότερες από 27 εκατομμύρια νέες μετοχές της JD.com.

Οι δύο τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα δουλέψουν μαζί για να αναπτύξουν υποδομές ηλεκτρονικού εμπορίου που να μπορούν να «εξατομικεύουν» καλύτερα την αγοραστική εμπειρία και να μειώνουν τις τριβές στις συναλλαγές.

Η JD.com ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέτει μια γκάμα προϊόντων της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέσω του Google Shopping – μια υπηρεσίας που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν προϊόντα σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και να συγκρίνουν τις τιμές των διάφορων πωλητών.

Όπως αναφέρει το CNBC, η συνεργασία ανοίγει ένα κανάλι στην JD.com για να πουλήσει σε καταναλωτές εκτός Κίνας. Η JD.com ανταγωνίζεται στενά την Alibaba του Τζακ Μα. Και οι δύο εταιρείες έχουν επενδύσει σημαντικά σε τεχνολογία αλλά και στο σύστημα διανομής τους για να κερδίσουν τους καταναλωτές.

«Όταν οι λιανέμποροι συνεργάζονται με την Google καταφέρνουν να κάνουν πιο εμφανή τα προϊόντα τους. Για την Google οι συνεργασίες αυτές είναι σημαντικές γιατί την βοηθούν να κερδίζει πίσω αναζητήσεις προϊόντων από την Amazon και να συνεχίζει να παίζει ρόλο στην μάχη για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου», αναφέρει το CNBC.

H JD.com συνεργάζεται και με έναν άλλο ανταγωνιστή της Alibaba, τον κινεζικό τιτάνα της τεχνολογίας Tencent, η οποία μεταξύ άλλων λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων της χώρας, WeChat.

Την ίδια ώρα η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ενισχύει τη συνεργασία της με την αμερικανική αλυσίδα Walmart, η οποία άνοιξε πρόσφατα ένα τεχνολογικό σουπερμάρκετ στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider