Η «ναυαρχίδα» της Huawei έχει κάμερα 40 megapixel

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «ναυαρχίδα» της Huawei έχει κάμερα 40 megapixel

Λίγες μέρες μας χωρίζουν ακόμα από την επίσημη παρουσίαση των Huawei P20 και P20 Pro και τόσο οι φήμες όσο και οι διαρροές δεν έχουν σταματήσει να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κι όχι μόνο κοινού. Αν και το insider.gr θα βρεθεί για να σας μεταδώσει άμεσα τι ακριβώς από αυτά που κυκλοφορούν ισχύουν ας ξεκινήσουμε με μια σύντομη αναφορά όλων αυτών που μας έχουν εξάψει την περιέργεια τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Huawei P10 και P10 Plus αν και εξαιρετικά smartphones, δεν κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή εν συγκρίσει με την ναυαρχίδα που παρουσίασε την ίδια χρονιά η Samsung, Galaxy S8. Ωστόσο φέτος φαίνεται να αλλάζει εν μέρει το παιχνίδι αφού ορισμένες φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για τις νέες συσκευές της εταιρείες που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της ευρωπαϊκής αλλά και τις ελληνικής αγοράς από άποψη τεμαχίων ακούγονται πράγματι εντυπωσιακές.

Τα smartphones P20 θα έρθουν με μεγαλύτερες οθόνες από τους προκατόχους τους, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. ΌΠως αναφέρουν το P20 Pro ίσως φέρει οθόνη AMOLED 6.01 ιντσών με ανάλυση Full HD +. Σύμφωνα με το Winfuture.de τόσο το P20 όσο και το P20 Pro θα έχουν οθόνες 2240 x 1080 με ανάλυση 19: 9. Και τα δύο κινητά λέγεται ότι θα έχουν τον τελευταίο επεξεργαστή 64bit octa-core Kirin 970, που είχαν και τα Mate 10, με NPU για λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας Eye Comfort κατά την ανάγνωση σε σκοτεινό περιβάλλον.

Τα τηλέφωνο φημολογούνται ότι θα υποστηρίζουν την αναγνώριση προσώπου, η οποία έρχεται βελτιωμένη όσον αφορά στην ακρίβεια και την ασφάλεια σε σχέση με τo face ID της Apple. H εταιρεία αναφέρθηκε στην τεχνολογία αυτή κατά την αποκάλυψη του Honor 7X και της Honor View 10 στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά ασφαλής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές ενώ είναι και πιο γρήγορη αφού μπορεί να ξεκλειδώσει το smartphone σας σε μόλις 0,4 δευτερόλεπτα. Το δακτυλικό αποτύπωμα οι φήμες λένε ότι θα βρίσκεται στο κάτω bezel της οθόνης.

Πιθανότατα το P20 Pro θα αποτελέσει την δεύτερη συσκευή της εταιρείας που θα περιλαμβάνει τη λειτουργία Always on Display, μετά το Mate 10 Pro. Όσο για την μπαταρία φημολογείται ότι θα είναι στην περίπτωση του Pro 4.000 mAh ενώ στην περίπτωση του P20 3.320-3.400 mAh.

Τα νέα smartphones όπως ισχυρίζονται διεθνή δημοσιεύματα θα περιλαμβάνουν κι έναν ψηφιακό βοηθό ονόματι HiAssistant, ο οποίος ωστόσο μπορεί να είναι αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. Αυτός θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις λειτουργίες της συσκευής με φωνητικές εντολές όπως η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Wi-Fi, τα επίπεδα έντασης ήχου, η φωτεινότητα οθόνης κ.ο.κ. Άλλες λεπτομέρειες που περιμένουμε να δούμε περιλαμβάνουν είναι 6 ή 8 GB μνήμης RAM, υποδοχή κάρτας microSD και Android Oreo με το περιβάλλον χρήστη EMUI της Huawei στην κορυφή. Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο λέγεται ότι θα είναι 128GB και σε κάποιες αγορές θα υπάρχει και έκδοση με 256GB.

Η εταιρεία θα κρατήσει την υποδοχή ακουστικών ενώ κανείς δεν έχει αναφέρει να θα κάνει τα νέα της κινητά της πιο ανθεκτικά στο νερό.

Όσο για την τελευταία διαρροή που αφορά την κάμερα του Huawei P20 Pro, η οποία είναι και η πιο εντυπωσιακή, αναφέρει πως το νέο κινητό θα είναι το μοναδικό με τρεις αισθητήρες κάμερας στο πίσω μέρος, με φακούς Leica. Η διάταξη αποτελείται από έναν αισθητήρα 40MP, έναν μονόχρωμο αισθητήρα 20MP και έναν αισθητήρα 8MP με τηλεφακό. Χάριν σε αυτούς τους αισθητήρες το κινητό θα προσφέρει Hybrid Zoom όπως το ονομάζει η εταιρεία δηλαδή δυνατότητα 5x zoom. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα θα έχει, όπως εικάζεται, αισθητήρα 24MP.

Όλα ωστόσο τα παραπάνω δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι τις 27 Μαρτίου για επιβεβαιωθούν. Η επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Huawei P20 Pro θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και το insider.gr θα παρευρεθεί σε αυτή για να σας μεταφέρει άμεσα όλες τις νέες πληροφορίες....

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.