Νέο fund 45 εκατ. ευρώ από τον Απόστολο Αποστολάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο fund 45 εκατ. ευρώ από τον Απόστολο Αποστολάκη

Η VentureFriends η εταιρεία του Απόστολου Αποστολάκη και του Γιώργου Δημόπουλου ανακοίνωσε την δημιουργία του νέου της fund, του VentureFriends II το οποίο έχοντας συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 45 εκατ. ευρώ θα επενδύσει σε startup εταιρείες.

Η εταιρεία ουσιαστικά θα συνεχίσει αυτό που έκανε με το πρώτο της fund παρέχοντας αρχικές επενδύσεις (seed investment) σε εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα κυρίως στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, των ηλεκτρονικών αγορών και του λογισμικού ως υπηρεσία. Ήδη το VentureFriends II έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του επένδυση συμμετέχοντας στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης της Stasher, μιας startup η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η «Airbnb για βαλίτσες» καθώς διαχειρίζεται ένα δίκτυο καταστημάτων που μπορούν να φιλοξενήσουν τις βαλίτσες των επισκεπτών σε μια πόλη.

Το Venture Friends Ι έκανε 21 επενδύσεις κυρίως σε ελληνικές startup εταιρείες με διεθνή προσανατολισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και η Blueground η οποία παρέχει ακίνητα προς ενοικίαση για στελέχη επιχειρήσεων και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερες από 700 κατοικίες σε Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Άλλες εταιρείες που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Venture Friends είναι το e-table.gr, το douleutaras.gr που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και εταιρείες όπως η InstaShop που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και η Justmop που δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχοντας συγκεντρώσει κεφάλαια από το European Investment Fund και από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund του υπουργείου Οικονομίας το VentureFriends II θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους έως 1 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταίροι του VentureFriends είναι γνωστοί στο «οικοσύστημα» των startups από τις πρώτες φάσεις της δημιουργίας του. Ο Απόστολος Αποστολάκης ήταν ένας εκ των ιδρυτών του e-shop.gr καθώς και του e-food.gr, ενώ μαζί με τον Γιώργο Δημόπουλο ήταν από τους πρώτους επενδυτές του Taxibeat της εφαρμογής που πουλήθηκε στην Daimler πέρσι και μετονομάστηκε σε Beat.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider