Μετ' εμποδίων το 2015 για την αγορά tablets

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετ' εμποδίων το 2015 για την αγορά tablets

Καθόλου καλή χρόνια δεν ήταν το 2015 για την παγκόσμια αγορά tablets. Λίγο πριν εκπνεύσει o χρόνος οι πωλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς εμφανίζονται μειωμένες κατά 8,1% σε σχέση με πέρσι, με τον όγκο των πωλήσεων παγκοσμίως να εκτιμάται ότι θα φτάσει έως το τέλος του χρόνου στα 211 εκατομμύρια συσκευές από 250 εκατομμύρια τεμάχια το 2014.

Αυτό προκύπτει από τις εκτιμήσεις της International Data Corporation (IDC), η οποία σημειώνει πως οι συσκευές tablet με μέτριο μέγεθος οθόνης δηλαδή από 9"εως13" θα είναι το μόνο δυναμικό κομμάτι έως το 2019 και θα αποτελούν το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς των συσκευών tablet.

Τι είναι όμως αυτό που οδηγεί σε κάμψη την αγορά; Η μείωση των εισοδημάτων αλλά και η ταυτόχρονη είσοδο στην αγορά νέων προϊόντων που προσφέρουν πολλαπλές υπηρεσίες όπως είναι τα smartphones, έχει ως αποτέλεσμα να τροφοδοτείται η τάση των καταναλωτών να κρατούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις συσκευές τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Gartner, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα καταναλωτές (το 83%) δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην αγορά μιας συσκευής tablet εντός των επομένων 12 μηνών.

Αυτή η καταναλωτική συμπεριφορά οδηγεί την αγορά σε περαιτέρω πτώση, με τον κλάδο να αναζητά, πλέον, το ρόλο του ανάμεσα στις άλλες ανταγωνιστικές συσκευές και κυρίως τα smartphones, που γίνονται διαρκώς μεγαλύτερα υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, συνεχώς περισσότερες δυνατότητες.

Υπό αυτά τα δεδομένα, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι μόλις το 17% των καταναλωτών στις ώριμες αγορές του πλανήτη σκοπεύει να προβεί στην αγορά tablet μέσα στον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, σχεδόν ένας στους δύο καταναλωτές δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τη συσκευή tablet που διαθέτει, παρά μόνο εάν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider