Χιλιάδες Αμερικανοί χρησιμοποιούν ακόμα το Galaxy Note 7

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χιλιάδες Αμερικανοί χρησιμοποιούν ακόμα το Galaxy Note 7

Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της εταιρείας οι οποίες προέτρεπαν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων Samsung Galaxy Note7 να το επιστρέψουν, χιλιάδες είναι οι «πιστοί» αμερικανοί που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να το αποχωριστούν αδιαφορώντας για τον κίνδυνο έκρηξης.

Σύμφωνα με δήλωση της Verizon, επί του παρόντος υπάρχουν «χιλιάδες» πελάτες της που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Note7.

«Παρά τις προσπάθειές που έχουν γίνει για να επιστραφούν τα τηλέφωνα, υπάρχουν πελάτες που δεν έχουν επιστρέψει ή ανταλλάξει, τα εύφλεκτα ανά περιπτώσεις, έξυπνα κινητά» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας την Τρίτη μιλώντας στο Fortune. «Με τον τρόπο αυτό θέτουν σε κίνδυνο και τον εαυτό τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους».

Η επιμονή των πελατών να κρατήσουν την συσκευή δείχνει ότι οι χρήστες ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε να κρατήσουν το κινητό αποφεύγοντας πιθανή έκρηξή του κατά την φόρτιση. Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού η οποία λειτουργεί ως διακόπτης σταματώντας το κινητό να πραγματοποιήσει μια πλήρη φόρτιση μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εκραγεί η μπαταρία του.

Στις 5 Ιανουαρίου, η Verizon έβγαλε μια ενημέρωση η οποία θα εμπόδιζε τους χρήστες να φορτίσουν το κινητό τους τηλέφωνο ώστε να καταστεί άχρηστο και να αποφασίσουν να το επιστρέψουν. Επιπλέον, ένα update της εταιρείας αποτρέπει το κινητό από το να συνδέεται στο ασύρματο δίκτυό της.

Μετά από όλα αυτά άγνωστο παραμένει το πώς αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν χρησιμοποιούν ακόμα τη συσκευή, συνδεδεμένη σε μια πρίζα, χωρίς να χρησιμοποιούν το Wi-Fi και αποφεύγοντας τις ενημερώσεις λογισμικού.

Για την αντιμετώπιση αυτών των αμετανόητων, μάλιστα, η Verizon αποφάσισε να λάβει και πρόσθετα μέτρα. Από τούδε και στο εξής ο πάροχος τηλεφωνίας δεν θα επιτρέπει να πραγματοποιούνται από συσκευές Note7 στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης (στο 911).

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις πρώτες αντιδράσεις φάνηκε πως πολλοί δεν ήθελαν να επιστρέψουν το νέο κινητό αφού θεωρούσαν τόσο εξαιρετικά τα χαρακτηριστικά του ώστε να αδιαφορούν για πιθανή έκρηξη του. Να υπεθυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει περίπου 2.500.000 έξυπνα κινητά τηλέφωνα από όλο τον κόσμο τον περασμένο μήνα λόγω των ελαττωματικών τους μπαταριών λιθίου οι οποίες όταν υπερθερμαίνονταν έκαναν τα τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά.

Κι αν για κάποιους ιδιοκτήτες ήταν το αριστούργημα της Samsung που όμοιό του δεν υπάρχει, για την ίδια την νοτιοκορεάτικη εταιρεία, το Galaxy Note 7 δεν ήταν παρά μια καταστροφή αφού εξαιτίας του είδε την μετοχή της να πέφτει έως και 8% στο χρηματιστήριο της Σεούλ. Για το λόγο αυτό το προηγούμενο διάστημα η Samsung διενήργησε έρευνα για τα αίτια των εκρήξεων το πόρισμα της οποίας θα ανακοινωθεί στο κοινό στις 23 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider