Κι άλλες διαφημίσεις προσθέτει το You Tube

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κι άλλες διαφημίσεις προσθέτει το You Tube

Νέο χαρακτηριστικό εγκαινιάζει η εφαρμογή του YouTube για κινητά, το οποίο δεν θα καλοδεχτούν οι χρήστες.

Η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο αποφάσισε να προβάλει διαφημίσεις διάρκειας έξι δευτερολέπτων τις οποίες οι θεατές δεν θα είναι σε θέση να παρακάμψουν, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες διαφημίσεις που ήδη περιλαμβάνονται στο You Tube.

Όπως αναφέρει η Google αναφέρει, οι νέες διαφημίσεις θα έχουν «γρήγορη και διασκεδαστική μορφή», και θα χρησιμοποιούνται για να πουν ιστορίες. Μέχρι στιγμής όλες οι διαφημίσεις στο YouTube έχουν την δυνατότητα παράλειψης και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι χρήστες συνηθίζουν να τις παρακάμπτουν κάνοντας κλικ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που η εταιρεία επέλεξε τις νέες, μικρής διάρκειας, διαφημίσεις να είναι υποχρεωτικές για τον χρήστη.

Να υπενθυμίσουμε ότι όταν οι διαφημίσεις είχαν ξεκινήσει ο χρήστης έβλεπε υποχρεωτικά τα τρία πρώτα δευτερόλεπτα και μετά μπορούσε να τις παραλείψει. Λίγο αργότερα η υποχρεωτική θέαση αυξήθηκε στα 4 δευτερόλεπτα.

Οι νέες Bumper ads όπως ονομάζονται, θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και δοκιμάστηκαν πρόσφατα στην προώθηση του δεύτερου άλμπουμ του Rudimental’s.

«Οι Bumpers ήταν ένα πραγματικά σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης καμπάνιας του Rudimental και κατάφεραν να πουν την ιστορία της μπάντας» αναφέρει η Fiona Buyers, διευθύντρια μάρκετινγκ στην Atlantic Reconds/Warner Music Group. «Πέτυχαν να δώσουν μια σύντομη κι αιχμηρή εικόνα του καλλιτέχνη και της διαδρομής του»

Όπως απoδεικνύεται η Google σχεδίασε αυτές τις διαφημίσεις απευθυνόμενη στο 50% των χρηστών ηλικίας 14-18 χρόνων που παρακολουθούν τα βίντεο μέσω του κινητού τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες ολιγόλεπτες διαφημίσεις θα είναι πρόσθετες στις ήδη υπάρχουσες, εκείνες δηλαδή που μπορείς να παρακάμψεις μετά τα πρώτα 4 δευτερόλεπτα.

Το νέο χαρακτηριστικό έρχεται λιγό μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μπαίνει δυναμικά στο χώρο του virtual reality. Πριν από περίπου ένα μήνα ηYouTube ανακοίνωσε ότι προσθέτει πλέον Live streaming βίντεο 360-μοιρών. Τα βίντεο μπορούν να προβληθούν τόσο στους υπολογιστές αλλά ακόμα καλύτερα μέσω των μασκών εικονικής πραγματικότητας για Android τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το YouTube, βέβαια, έχει εισάγει τα βίντεο 360 μοιρών ήδη από τον Μάρτιο του 2015. Με την αναβάθμιση όμως του προηγούμενου μήνα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν ζωντανά εκδηλώσεις, όπως αθλητικά παιχνίδια ή μουσικές συναυλίες σαν να βρίσκονται εκεί...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider