Τα ΕΛΠΕ φτιάχνουν τους δρόμους της Μάνδρας Αττικής

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ΕΛΠΕ φτιάχνουν τους δρόμους της Μάνδρας Αττικής

Την αποκατάσταση βασικών δομών του οδικού δικτύου της Μάνδρας Αττικής, καθώς και άλλων περιοχών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, αναλαμβάνουν τα ΕΛΠΕ, προσφέροντας 300 τόνους ασφαλτικών για τα αξιοποιήσει το Yπουργείο Yποδομών και Mεταφορών σε συνεργασία με τους δήμους.

Οι πόροι θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ΕΛΠΕ.

«Όταν κανείς βρίσκει κοινή γλώσσα σε έργα υποδομών ή ανακουφιστικού χαρακτήρα, αισθάνεται ότι η προσφορά του πιάνει τόπο. Η δράση μας στην περιοχή δεν προκύπτει μέσα από μια θεωρία ΕΚΕ, είναι μέσα στο DNA της επιχείρησης», όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ευχαρίστησε τα ΕΛΠΕ για τη συνδρομή τους, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή «δείχνει τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μια ελληνική εταιρεία».

Τέλος, όσον αφορά στα έργα υποδομών, τα ΕΛΠΕ θα διαθέσουν 27 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση και αποκατάσταση (μελέτες) για τη σιδηροδρομική γραμμή ΣΚΑ-Ελευσίνας. Η γραμμή θα ακολουθήσει την παλιά όδευση, θα έχει μήκος 7,5 χλμ και μόλις τα ΕΛΠΕ παραδώσουν τις μελέτες θα αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ το θέμα της χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider