SUNLIGHΤ: Στην κορυφή, με εξωστρέφεια, επενδύσεις και κοινωνική ευθύνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SUNLIGHΤ: Στην κορυφή, με εξωστρέφεια, επενδύσεις και κοινωνική ευθύνη

Με αυξανόμενη δυναμική παρουσία στην εξωτερική αγορά και σταθερή δέσμευση στη συμβολή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, ένας από τους σημα­ντικότερους πυλώνες του Ομίλου Olympia, συνεχίζει την ανοδική πορεία στην αγορά σχεδιάζοντας, παράγοντας και διανέμοντας μπαταρίες για βιομηχανικές, προηγμένες και καταναλωτικές εφαρμογές.

Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη

Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT συνεχίζει να διαγράφει τη δική της ανοδική πορεία επικεντρωμένη στις εξαγωγές. Με οδηγό το υγιές και δυναμικό επιχειρηματικό της προφίλ, η εταιρεία συμβάλλει στο εμπορικό ισοζύγιο, διευρύνει συνεχώς τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και συνεισφέρει στην ενίσχυση της απασχόλησης. Σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρία ανέρχονται σε συνολικά 800.

Ο κύριος όγκος της παραγωγής εστιάζει στην παραγωγή και διάθεση μπαταριών έλξης, από όπου προέρχεται και το 66% του τζίρου της και ως αποτέλεσμα των ιδιαίτε ­ρα αξιόπιστων προϊόντων που παράγει, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT έχει καταφέρει να έχει μερίδιο της τάξης του 9% στην συγκεκριμένη αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά και στον τομέα μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας, η εταιρεία κατέχει ηγετικό μερίδιο σημειώνοντας ποσοστό επιτυχί­ας 70% σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, καλύπτοντας 25 διαφορετικούς τύπους υποβρυχίων και έχοντας την δυνα­τότητα σχεδιασμού και παραγωγής κάθε τύπου μπαταρίας υποβρυχίου. Σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες εφεδρικής χρήσης που χρησιμοποιούνται κυρίως στον τομέα τηλεπικοινωνι­ών και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT προχώρησε σε σημαντικές συνεργασίες στο Μπαχρέιν, τη Φινλανδία και άλλες αγορές. Τέλος, στο ίδιο διάστημα επιβεβαίωσε τη θέση της ως ο #1 διανομέας καταναλωτικών μπαταριών της Toshiba επεκτείνοντας τη συνεργασία της και στην αγορά της Νιγηρίας.

Το 2016 υπήρξε μια χρονιά σταθμός για τη Sunlight καθώς σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της υπερβαίνοντας τον στόχο που είχε τεθεί, καταγράφοντας πωλήσεις-ρεκόρ, που αντιστοιχούν σε €168,4 εκατομ­μύρια έναντι €136,6 εκατομμυρίων το 2015, αύξηση της τάξεως του 23,3%. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και το 2017 αναμένεται να κινηθεί με αντίστοιχη δυναμική.

Εξαγωγές και νέες αγορές

Το 2016 η ζήτηση για μπαταρίες της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT από τις ξένες αγορές αυξήθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη χρονιά να αποτελεί χρονιά-σταθμό για τον όγκο παραγωγής, αφού η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1,5 εκατομμυρίου προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9%. H εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα, η εταιρεία επέκτεινε για μια ακόμη χρονιά, τη συνεργασία της με την εταιρεία-ηγέτη στον κλάδο της ζυθοποιίας και ποτοποιίας Compañía Cervecerías Unidas SA στη Χιλή με την προμήθεια 240 μπαταριών έλξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με εταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Sunlight Recycling συμβάλει με τη δραστηριότητά της στην επίτευξη των καθορισμένων περιβαλλοντικών στόχων της Ελλάδας κι ενδυναμώνει την εγχώρια προστιθέμενη αξία, προάγοντας την εξωστρέφεια της χώρας. Παράλληλα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και μειώνει σημαντικά την ποσότητα εισαγόμενου μολύβδου από την Ελλάδα, συμβάλλοντας στη μείωση της εκροής συναλλάγ­ματος κατά 40 εκατ. ευρώ.

Στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Sunlight έχει διασφαλίσει σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις, όπως :

  • Μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, μέσω της πλήρους ανακύκλωσης του νερού εντός του εργοστασίου.
  • Μηδενικά όξινα απόβλητα, λόγω της µετατροπής του όξινου διαλύµατος σε υψηλής ποιότητας βιομηχανικό αλάτι (θειικό νάτριο).
  • Μηδενική αέρια ρύπανση: Το ειδικό σύστηµα συλλογής αέριων ρύπων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των αέριων εκποµπών SO2 (διοξειδίου του θείου).
  • Ελαχιστοποίηση (<5%) του παραγόµενου επικίνδυνου στερεού αποβλήτου (σκωρία).
  • Μείωση εκποµπών µολύβδου και ανάκτηση µεταλλικών στοιχείων, λόγω της εγκατάστασης συστήµατος ολικής «σύλληψης» σκόνης.
  • Περιορισµένη ποσότητα στερεών αποβλήτων, χάρη στην καινοτόµο τεχνολογία της υπεραποθείωσης.

Οι στόχοι και οι προοπτικές της επιχείρησης

Παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, η Διοίκηση του Ομίλου θεωρεί ότι στις αγορές του εξωτερικού στις οποίες κυρίως δραστηριοποιείται, υπάρχουν ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση του μεριδίου αγοράς και αύξησης των πωλήσεων του.

Το α’ εξάμηνο του 2017, η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 45% στα 100 εκατ. ευρώ και κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ.

Προτεραιότητα του Ομίλου εξακολουθεί να αποτελεί η ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και λύσεων, που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της SUNLIGHT, καθιστώντας την ως έναν από τους πλέον καινοτόμους και αξιόπιστους προμηθευτές μπαταριών, παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider