Αύξηση των πωλήσεών της αναμένει η Βίκος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση των πωλήσεών της αναμένει η Βίκος

Αυξημένες πωλήσεις κατά 4% με 5% εκτιμά ότι θα παρουσιάσει η Βίκος για το 2018, ενώ προβλέπει ότι η ανάπτυξη της στην αγορά των αναψυκτικών θα συνεχιστεί καθ’ όλην την διάρκεια του έτους.

Το 2017 οι πωλήσεις της Βίκος ανήλθαν στα 75,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4,2%. Η πλειοψηφία των εσόδων της προήλθε από την Ελλάδα ενώ μόλις το 3,7% του τζίρου της από το εξωτερικό.

Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,25 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων κερδών 10,25 εκατ. ευρώ το 2016, μειωμένα κατά 29,3%.

Η εταιρεία μέσα στο 2017 υλοποίησε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 19 εκατ. ευρώ και αφορούσε κυρίως την ανανέωση του μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού της, σε συνδυασμό με τη δημιουργία κτιριακών και λοιπών υποδομών. Στα τέλη του 2016 ξεκίνησε να υλοποιεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 21 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα η Βίκος, η οποία αποτελεί στρατηγικό προμηθευτή της Lidl, προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας της με την αλυσίδα

Η συνεργασία με την εταιρεία ΒΙΚΟΣ χρονολογείται από την πρώτη μέρα παρουσίας της Lidl στην Ελλάδα με σταθερά ανοδική πορεία.

Η Βίκος είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην ελληνική αλλά και ξένη αγορά. Η εταιρεία αξιοποιεί επτά πηγές νερού και διαθέτει 30 γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 13 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, με δυναμικότητα παραγωγής 441.600 λίτρων/ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider