To Χρηματιστήριο της Κύπρου επέλεξε η εταιρεία ζύμης Alfa

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Χρηματιστήριο της Κύπρου επέλεξε η εταιρεία ζύμης Alfa

Tο χρηματιστήριο της Κύπρου επέλεξε η ελληνική εταιρεία ζύμης Αlfa Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης που εδρεύει στην Κοζάνη.

Ειδικότερα με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας στις 17/10/2016 αποφασίστηκε η αίτηση εισαγωγής των μετοχών της Εταιρίας στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών

Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Στις 13 Φεβρουαρίου 2017 κοινοποιήθηκε στην εταιρία η απόφαση έγκρισης της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.), μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου και αναμένει την το πράσινο φως για την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

Η εταιρεία Alfa αποτελεί μία από τις υγιέστερες ελληνικές επιχειρήσεις που συνεχίσει να αυξάνει τα έσοδα και τις πωλήσεις της.

Ειδικότερα το 2016 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 29,01 εκατ. ευρώ, από 26,69 εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 8,7%. Αύξηση παρουσίασαν τόσο οι εγχώριες όσο και οι διεθνείς πωλήσεις της, που καλύπτουν περί τις 30 χώρες.

Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν σε 4,46 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 4,16 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 2,255 εκατ. ευρώ αυξημένα 6,1% σε σχέση με το 2015.

Η εταιρεία Alfa λειτουργεί υποκαταστήματα στις Αχαρνές Αττικής, τη Νοεχωρούδα Θεσσαλονίκης, τα Ιωάννινα και τη Φοινικιά Ηρακλείου. Η αρχική ενασχόληση της οικογένειας Α. Δ. Κουκουτάρη με τις ζύμες άρχισε τη δεκαετία του 1950, με τη χειροποίητη παραγωγή και πώληση πιτών στη Δυτική Μακεδονία. Η επιχείρηση παράγει πλέον παραδοσιακές και άλλες πίτες, σφολιάτες, φύλλα ζύμης, πίτσες και πεϊνιρλί, κρουασάν, μπουγάτσες, καθώς και κουλούρια. Εκτός του σήματος «Alfa», χρησιμοποιεί το σήμα «Κιχί», που παραπέμπει σε παραδοσιακή κοζανίτικη πίτα. Οι εγκαταστάσεις της καλύπτουν στεγασμένη επιφάνεια 12.000 τ.μ.

Σήμερα, η Alfa κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τροφίμων, με 50 περιφερειακούς διανομείς και 11,000 σημεία πώλησης. Δραστηριοποιείται στο χώρο της λιανικής (retail, supermarkets κτλ.), καθώς και στον χώρο του Catering (φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, χώροι μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, κτλ.). Συγχρόνως, αυξάνει ραγδαία τις εξαγωγές της, οι οποίες επεκτείνονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider