Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Διευρύνει την παρουσία της και κερδίζει μερίδια αγοράς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Διευρύνει την παρουσία της και κερδίζει μερίδια αγοράς

Είναι από τους πρωταγωνιστές στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Ο λόγος για την αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης, όπου η ιστορία της ξεκινά το 1976 όταν ο Διαμαντής Μασούτης δημιούργησε το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κ. Κρυστάλλη.

Σήμερα, η αλυσίδα Μασούτης διαθέτει 266 καταστήματα, 244 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής. Αναπτύσσεται στους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, την Ήπειρο, Εύβοια, Φθιώτιδα και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους και βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικού εμπορίου πανελλαδικά, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα κατέχει κυρίαρχη θέση εδώ και πολλά χρόνια.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της αλυσίδας, είναι ότι διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, το οποίο βρίσκεται στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποθήκευσης, διανομής και διασφάλισης ποιότητας.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι συνολικού εμβαδού 4.450 τ.μ. όπου συστεγάζονται όλες οι κεντρικές υπηρεσίες, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Έμφαση όμως δίνει η αλυσίδα και στο τομέα της τεχνολογίας. Μετά από πολυετείς επενδύσεις στους τομείς Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η Διαμαντής Μασούτης A.E. έχει δημιουργήσει υποδομές που της εξασφαλίζουν υψηλή διαθεσιμότητα, επιχειρησιακή συνέχεια, διασφάλιση δεδομένων, εγκυρότητα πληροφοριών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Ενίσχυσε την παρουσία της στο διαδίκτυο με την ανανέωση της ηλεκτρονικής της σελίδας, τη δυναμική εμφάνιση στα social media με εταιρική σελίδα στο facebook, που έχει φτάσει στο απίστευτο νούμερο των 500.000 likes και στο Instagram, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που δημιούργησε mobile app, εφαρμογή masoutis για smart phones. Mε το app μπορούν όλοι να απολαμβάνουν free wifi στα καταστήματα Μασούτης. Μια ακόμη πρωτοποριακή ιδέα που υλοποιήθηκε από το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας είναι το «web radio Μασούτης» που εκπέμπει μέσω διαδικτύου.

Επίσης η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εφαρμόζει ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 2 κατευθύνσεις, εσωτερική και εξωτερική. Η εσωτερική αφορά στο προσωπικό και η εξωτερική στην κοινωνία, το περιβάλλον και το προϊόν.

Από το 2012 βραβεύεται στην Ελλάδα ως καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στα βραβεία Great Place to Work Greece, ενώ από το 2013 διακρίνεται παράλληλα και στην Ευρώπη στα Great Place to Work Εurope.

Διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές ενέργειες με φιλανθρωπικό και οικολογικό χαρακτήρα. Προσφέρει βοήθεια σε πολλές κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη οικονομικής συμπαράστασης.

Επίσης, η εταιρεία είναι πρωτοπόρα στην ιδέα και δημιουργία των «πράσινων» καταστημάτων, το 2009 δημιούργησε το πρώτο πράσινο κατάστημα στην Ελλάδα, στη Χλόη Καστοριάς.

Το 2017 είναι η χρονιά που ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη», μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» για τη στήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας. Περιλαμβάνει μηνιαία διανομή δεμάτων με τρόφιμα (64 γεύματα), σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τα Ιωάννινα και την Χαλκίδα.

Στα πλαίσια της ΕΚΕ, επίσης, δημιουργήθηκε η πρώτη ορεινή εξοχική κατοικία για τα παιδιά του «Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με την Henkel και το Δήμο Λαγκαδά.

H Διαμαντής Μασούτης στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα. Tο 97% των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της εταιρείας «Mr. Grαnd», «Μασούτης από τον τόπο μας», «Βιοεπιλογές Μασούτη» και «First Class», παράγονται στην Ελλάδα.

Τέλος, η αλυσίδα δραστηριοποιείται και στο χώρο της χονδρικής πώλησης από το 1986 και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 22 καταστημάτων, ενώ από το 2005 η εταιρεία αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων franchise «express market» μια δραστηριότητα που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και προσφέρει στους συνεργάτες πολλά προνόμια. Το 2017 το δίκτυο αριθμεί περισσότερα από 240 μέλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider