«Φρένο» στην κοινή επένδυση με Chipita βάζουν οι Μύλοι Λούλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στην κοινή επένδυση με Chipita βάζουν οι Μύλοι Λούλη

Φρένο στο αρχικό πλάνο για από κοινού επένδυση με τον Όμιλο της Chipita, αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ στην αγορά της Ινδίας φαίνεται να βάζει η εταιρία Μύλοι Λούλη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της αποφάσισε να προχωρήσει αυτόνομα σε μικρότερη επένδυση της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, αφού οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι η δημιουργία αλευρόμυλου δεν ενδείκνυται για την παρούσα χρονική περίοδο στην αγορά της Ινδίας.

Η απόφαση της εταιρίας Grinco Holdings Limited, στην οποία συμμετέχει η εταιρία του ομίλου Loulis International Foods Enterprises Bulgaria Ltd μέσω της θυγατρικής της Lafco Leader Asian Food Company Ltd και η θυγατρική της Chipita, Chipita Participations Limited, κρίθηκε από κοινού ως ενδεδειγμένη λύση.

Η Μύλοι Λούλη Α.Ε. θα προχωρήσει αυτόνομα στη μικρότερη επένδυση με σκοπό την ενδελεχή έρευνα της τοπικής αγοράς της Ινδίας και την απόφαση στη συνέχεια ως προς τα περαιτέρω βήματα στα οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η δυνατότητα μιας από κοινού μεγαλύτερης επένδυσης με τον όμιλο της Chipita.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε σε αγορά του 40% της εταιρίας Grinco Holdings Ltd, έναντι τιμήματος 40.000 ευρώ από την εταιρία Chipita Participations Limited.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider