Δεν υπάρχει διεθνής προσφυγή για τον Μαρινόπουλο

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν υπάρχει διεθνής προσφυγή για τον Μαρινόπουλο

«Δεν έχουμε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το deal Mαρινόπουλου – Σκλαβενίτη», επισημαίνουν στο insider.gr κύκλοι τόσο της ΑΒ Βασιλόπουλος όσο και της Lidl Hellas.

Η διάψευση αυτή έρχεται ως απάντηση στη φημολογία των τελευταίων ωρών σχετικά με την προσφυγή των δύο αλυσίδων κατά του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος με την λογική ότι καταργεί κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, ενώ η αναδιάρθρωση των δανείων συνιστά έμμεση κρατική χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρουν, «δεν υπάρχει θέμα προσφυγής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα για αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα μπορούσαμε να προσφύγουμε», αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο μετά την 21η Σεπτεμβρίου, όταν θα κατατεθεί το σχέδιο διάσωσης της αλυσίδας στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του λιανεμπορίου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ποιοι θα είναι οι όροι χρηματοδότησης της Μαρινόπουλος για την εξαγορά της από την αλυσίδα Σκλαβενίτης, προκειμένου να προχωρήσουν σε κινήσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στην «διασφάλιση των συμφερόντων τους».

Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος που έχουν εγκρίνει και οι τέσσερις τράπεζες (Αlpha Bank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) προβλέπει την χορήγηση δανείου 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5%, με option την απόκτηση του 25% της νέας εταιρείας, ενώ η Σκλαβενίτης θα μετέχει με ποσοστό 75%.

Η Σκλαβενίτης από την πλευρά της θα εισφέρει τα 125 εκατ. ευρώ στο νέο σχήμα, ενώ το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων (ήτοι 485 εκατ. ευρώ) θα δοθεί για την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης.
Επίσης το σχέδιο διάσωσης προβλέπει την διαγραφή οφειλών προς προμηθευτές της Μαρινόπουλος σε ποσοστό έως και 50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider