Νέος CEO της Goldman ανακηρύσσεται σήμερα ο Ντέιβιντ Σόλομον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος CEO της Goldman ανακηρύσσεται σήμερα ο Ντέιβιντ Σόλομον

Εντός της ημέρας αναμένεται ο Ντέιβιντ Σόλομον να λάβει επισήμως το χρίσμα του επόμενου διευθύνοντα συμβούλου της Goldman Sachs, σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαδικασίες διαδοχής.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, Λόιντ Μπλακφέιν θα παραμείνει στη θέση του CEO για ένα μεταβατικό διάστημα, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα ο 56χρονος κορυφαίος τραπεζίτης και επόμενος ισχυρός άνδρας της Wall Street.

Ο 63χρονος Λόιντ Μπλακφέιν κράτησε με επιτυχία τα ηνία του επενδυτικού κολοσσού για 12 συναπτά έτη, επιτυγχάνοντας ισχυρή κερδοφορία για τον όμιλο, αλλά ήρθε και στιγμή να αποσυρθεί. Αύριο, η εταιρεία ανακοινώνει τα αποτελέσματα β΄τριμήνου και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο γιατί επιλέγει αυτή τη στιγμή για να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τον νέο CEO.

Ο Σόλομον εδραιώθηκε στο investment banking από τη θέση του διευθυντή στην Bear Stearns, όπου ήταν υπεύθυνος για το τμήμα των ομολόγων-σκουπιδιών (junk). Το 1999 ξεκίνησε τη συνεργασία με την Goldman, ως εταίρος, και το 2006 ανέλαβε τη θέση του συν-επικεφαλής της τράπεζας όπου παρέμεινε για μία δεκαετία. Το 2016 προήχθη στη θέση του συν-προέδρου.

Ο ίδιος έχει αναδείξει ως προτεραιότητες του επενδυτικού κολοσσού το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των φύλων, καθώς και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων που εξυπηρετούν τους ίδιους πελάτες. Δίνει, επίσης, μεγάλη έμφαση στις υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής, αναφέρουν στελέχη της Goldman.

Στην προσωπική ζωή του, πάντως, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική μουσική και έχει μείνει γνωστός στα πηγαδάκια της Wall Street ως ο «dj που έγινε τραπεζίτης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider