Το Volvo XC60 φέρνει το μέλλον της ασφάλειας (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Volvo XC60 φέρνει το μέλλον της ασφάλειας (pics)

H Volvo ξεκίνησε το διαφημιστικό λανσάρισμα του νέου της μεσαίου πολυτελούς SUV, ακριβώς με την αλλαγή της χρονιάς. Η εξαιρετική ταινία που μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλα τα πανελλαδικά τηλεοπτικά κανάλια το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου 2018, δείχνει με αριστοτεχνικό τρόπο τη σημασία των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας, μέσω της πρώτης μέρας μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο.

Ένα ατύχημα που δεν συνέβηκε, χάρη στα πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας του XC60, μια ζωή που σώθηκε, ένα μέλλον που διαγράφεται λαμπρό.

Η Volvo έχει δεσμευτεί έως το 2020 να προσφέρει αυτοκίνητα στα οποία δεν θα υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε περίπτωση ατυχήματος. Ήδη βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό τον στόχο, καθώς όλα τα νέα μοντέλα της, τα XC90, S90 και V90 έχουν πετύχει τις κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές αξιολόγησης ασφάλειας του Euro NCAP. Τελευταίο αξιολογήθηκε και το XC60, το οποίο επίσης πέτυχε την απόλυτη βαθμολογία συνολικά αλλά και σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Έγινε έτσι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο με αποδείξεις.

Το νέο Volvo XC60 δια θέτει καινοτόμα συστήματα όπως, μεταξύ πολλών άλλων, το City Safety, για την αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα, Oncoming Lane Mitigation για την αποφυγή της οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα και Run–Off Road Mitigation για την αποφυγή εκτροπής από το δρόμο. Τα παραπάνω συνδυάζονται με steering support - αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι- που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει τον κίνδυνο.

Το νέο μεσαίο SUV της Volvo είναι διαθέσιμο στη χώρα μας με δίλιτρους κινητήρες νέας γενιάς Drive E, οι οποίοι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, σε εκδόσεις βενζίνης και diesel , με ισχύ από 190 έως και 320 ίππους. Κορυφαία είναι η υβριδική έκδοση Τ8 που έχει συνδυαστική ισχύ 407 ίππων. Οι τιμές ξεκινούν από τα 53.490 ευρώ.

Το Volvo XC60 φέρνει το μέλλον της ασφάλειας (pics)
Το Volvo XC60 φέρνει το μέλλον της ασφάλειας (pics)
Το Volvo XC60 φέρνει το μέλλον της ασφάλειας (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider