Η Chevrolet παρουσίασε σε κλειστό κύκλο στο περιθώριο του Dubai Auto Show τη γρηγορότερη Corvette όλων των εποχών. Το Αγιο Δισκοπότηρο των σπορ μοντέλων made in USA εφοδιάζεται στη νέα έκδοση C7 ZR1 με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 6,2 λίτρων, που αποδίδει 766 ίππους και 969 Nm ροπή στρέψης. Οι Αμερικανοί δεν δίνουν προς το παρόν τιμές επιτάχυνσης, ωστόσο η τελική ταχύτητα άνω των 340 χλμ./ώρα αρκεί από μόνη της, για να κατατάξει το σπορ αυτοκίνητο στην κορυφή της λίστας με τις πιο εκρηκτικές Corvette στην ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου.

Όλη αυτή η ισχύς μεταφέρεται στην άσφαλτο μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου επτά σχέσεων ή ενός αυτόματου σαζμάν οκτώ ταχυτήτων, που συνιστά επίσης παγκόσμια πρεμιέρα για τη θυγατέρα της GM. Η αποκάλυψη της καυτής C7 ZR1 έγινε με κλειστό αμάξωμα coupe, όμως το επόμενο διάστημα θα την δούμε και ως ανοιχτό Roadster.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών αεροδυναμικών πακέτων. Ενός με τεράστια, σταθερή πίσω αεροτομή για γρήγορους χρόνους στην πίστα και ενός με διακριτικότερο, ρυθμιζόμενο spoiler για ακραίες, υψηλές ταχύτητες. Γενικότερα, οι Αμερικάνοι προσφέρουν το cult μοντέλο τους με μία αρκετά μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων πορτοκαλί εξωτερική βαφή και ασορτί χρώμα για τις δαγκάνες των φρένων, τις ζώνες και τις ραφές των δερμάτινων επενδύσεων του σαλονιού και του τιμονιού.

Το 2019 αναμένεται η Corvette C8 της επόμενης γενιάς με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα, όμως η καριέρα της CZ ZR1 δεν θα ολοκληρωθεί τόσο άδοξα και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για αρκετό διάστημα παράλληλα με τη νέα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημες ανακοινώσεις για τις τιμές, εκτιμάται όμως ότι η γρηγορότερη Corvette όλων των εποχών θα ξεκινά πάνω από τις 100.000 δολάρια.

«Λογική» τιμή για ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο με άποψη.